Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Parhaat matkapaketit kohteeseen Praha:

  • Charles Bridge Prague
  • Tram at Malostranske Nam Prague
  • Prague Czech Republic
  • An aerial view of Prague castle and Malostranske Namesti
  • Terracotta red roofs of the city Prague
  • View of square and astronomical clock Prague

Prahan lomalla hienostunut tunnelma yhdistyy moderniin tuulahdukseen

Lasillinen kuumaa svařák-viiniä satojen tornien katveessa, konsertti kuun valaisemassa valtionoopperassa, vanhan kaupungin mukulakivikaduilla lipuvat urheiluautot, muotiliikkeiden kirkkaana hohtavat valot harmaana talviaamuna – Prahaan on niin helppo yhdistää elegantteja mielikuvia, että on vaikea muistaa kaupungin elämän mullistaneesta samettivallankumouksesta kuluneen vasta alle kolme vuosikymmentä. Jos olet suunnitellut lomaa kiehtovassa Prahassa, nyt on hyvä tilaisuus lähteä matkaan. ebookersin valikoimasta löydät toiveitasi vastaavan Prahan loman, ja säästät jopa 15 %, kun varaat Prahan lennot ja hotellit yhtä aikaa. Voit yöpyä tunnelmallisessa majatalossa ja lähteä tutustumaan kaupunkiin Kafkan jalanjäljissä tai valita ylellisen viiden tähden hotellin, jonka sisustuksesta ovat vastanneet Luděk Marold ja Veronika Jurkowitsch. ebookers tekee Prahan lomasi varaamisesta helppoa.

Ajanvietettä Prahan lomalle

Prahan klassinen arkkitehtuuri on ihastuttanut matkailijoita kautta aikojen. Voit tutustua perinteiseen Prahaan parhaiten vanhassa kaupungissa eli Staré Městossa, josta löydät vanhan raatihuoneen, Jan Husin muistomerkin ja 1400-luvulta peräisin olevan astronomisen kellon. Josefovissa voit tutustua juutalaismuseoon, joka koostuu kuudesta eri kohteesta, mukaan lukien vanha juutalainen hautausmaa ja vanhauusi synagoga, joka on Euroopan vanhin toiminnassa oleva synagoga. Jos haluat lähteä tutkimaan Prahan ostosmahdollisuuksia, suositeltavia kohteita ovat Staré Městossa sijaitsevat TEG1 ja Dušní 3, jotka edustavat prahalaista huippusuunnittelua. Poikkea torille tutustumaan paikallisiin tuotteisiin ja syömään lounasta.

Prahan kaupunginosat ovat jatkuvassa muutoksessa

Prahan vanhan kaupungin käsittävä 1. kaupunginosa on matkailijoiden suosiossa. Historiallisen Prahan sydän, Staré Město, on tunnettu mukulakivikaduista ja lukuisista kahviloista, ravintoloista ja baareista. Kauempana keskustasta sijaitsevat Vinohrady ja Žižkov vetävät puoleensa muista maista saapuneita asukkaita, taiteilijoita ja paikallisia nuoria. Vinohrady on trendikästä seutua, josta löytyy lukuisia ulkoilmakahviloita, vietnamilaisia ruokapaikkoja, amerikkalaistyylisiä grilliravintoloita ja vehreitä puistoja. Anděl on rauhallinen alue keskustan vilinän ulkopuolella, jossa on edullisia, kävelyetäisyyden päässä vanhasta kaupungista sijaitsevia hotelleja. Jos haluat majoittautua lähelle ravintoloita ja kahviloita ja haluat nukkua yösi rauhassa, valitse hotelli Karlínista, joka on vain kolmen metropysäkin päässä keskustasta sijaitseva vehreä alue.

Liikkuminen Prahassa

Historiallisen kaupungin maineestaan huolimatta Prahassa on nykyaikainen joukkoliikennejärjestelmä. Prahassa voit siirtyä paikasta toiseen metrolla, raitiovaunulla, bussilla ja Petřínin kukkulalle pääsee myös köysiradalla. Václav Havelin lentokentälle pääsee nopealla junayhteydellä, joka lähtee Prahan päärautatieasemalta. Jos haluat tutustua laajemmin Prahan ympäristöön, on auton vuokraaminen hyvä vaihtoehto.

Paras aika matkustaa kohteeseen Praha

Milloin kannattaa matkustaa

Prahan kadut täyttyvät matkailijoista erityisesti kesäaikaan, mutta todellisuudessa kaupunki on erinomainen matkakohde ympäri vuoden. Virkeä kulttuurielämä ja monipuoliset elämysmahdollisuudet vetävät yleisöä puoleensa vuodenajasta riippumatta. Prahaan voi suunnata viileämmästä säästä huolimatta talvellakin. Viehättävät joulumarkkinat ja hieman vähäisempi matkailijoiden määrä tuovat kaupungin esille aivan uudella tavalla.

Parhaat palat Praha

Suosituimmat nähtävyydet

Historian siipien havinaa

Historiallinen Vanhankaupungin alue on Prahan sykkivä sydän. Entisaikojen tunnelma on käsinkosketeltavaa, ja alueen arkkitehtuurin ihmeet heijastelevat erilaisia tyylisuuntia. Vanhakaupunki, eli Staré Mesto on Prahan vanhin osa, ja sen juuret juontavat yli tuhannen vuoden taakse.

Vanhankaupungin tunnettu maamerkki on 1300-luvulta peräisin oleva raatihuone, jonka rakenteissa näkyy vielä tänäkin päivänä jälkiä toisen maailmansodan taisteluista. Raatihuoneen pihalla kohoavat 27 ristiä kuvastavat puolestaan 1600-luvulla toteutettuja teloituksia. Vanha kaupunki kätkee sisälleen myös häikäisevät Pyhän Nikolauksen ja Týnin kirkot, Jan Husin muistomerkin sekä loisteliaan Golz-Kinskýn palatsin. Todellinen vetonaula alueella on kuitenkin Raatihuoneen tähtitieteellinen kello, jota kannattaa suunnata ihailemaan varsinkin tasatunnein.

Vltava-joen ylittävä Kaarlensilta on 516 metriä pitkä turistikeidas. Aamusta iltaan sen loistoa ihailevat matkailijat kansoittavat niin sillan kuin sen lähiympäristön. Vain todelliset aamuvirkut ehtivät nauttia auringonnoususta sillalla lähes yksin. Kaarlensillan molemmissa päissä kohoavista torneista voit ihailla kaupungin keskustaa lintuperspektiivistä. Vanhan tarinan mukaan matkailijan tulisi ehdottomasti käydä koskettamassa yhtä sillan 30 pyhimyspatsaasta; Pyhän Johanneksen patsaan hipaisu tuo onnea, ja samalla varmistut siitä, että palaat vielä jonakin päivänä Prahaan.

Hradčanyn kaupunginosassa sijaitseva Prahan linna on valtava, ja kaupungin historian kannalta merkittävä rakennelma. Sen alueelta löydät useita kiehtovia rakennuksia, kuten palatseja, gallerioita, museoita sekä viehättävän Kultaisen kujan. Yksi linnan vierellä kohoavista maamerkeistä on Pyhän Vituksen katedraali, Tšekin suurin kirkko ja kenties tunnetuin rakennus. Katedraalin alla sijaitsevassa hämyisässä kryptassa lepäävät rinnakkain entiset kuninkaat ja kirkonmiehet. Myös valtion kruununjalokivet löytyvät näiden seinien sisältä.

Ennen toisen maailmansodan taisteluita oli Prahan juutalaisyhteisö yksi Euroopan suurimmista. Vaikka sodat vaativat veronsa, näkyy kaupungissa edelleen merkkejä alueen juutalaisten pitkästä historiasta. Josefov on osa Prahan Vanhaakaupunkia, ja se tunnetaan juutalaisten kaupunginosana. Alueen useat synagogat ja keskiaikaisia peruja oleva hautausmaa muistuttavat entisaikojen tapahtumista. Josefovissa majaansa piti myös kirjailijanero Franz Kafka, jonka hautapaikan löydät uudelta juutalaiselta hautausmaalta.

Lomavinkit Praha

Liikenneyhteydet Prahassa

Matkustaminen Prahaan on nopeaa ja helppoa. Suorien lentoyhteyksien ohella voit saapua kaupunkiin junalla tai autolla. Praha onkin ihanteellinen kohde myös interrail-matkalla oleville sekä Euroopassa autoileville perheille ja kaveriporukoille.

Saapuminen Prahaan

Finnair ja Czech Airlines liikennöivät Helsingistä Prahaan useita kertoja viikossa. Lentoaika kaupunkiin on reilut kaksi tuntia, ja Prahan kansainvälinen lentokenttä Ruzyně sijaitsee vain parinkymmenen kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Matka lentokentältä majapaikalle taittuu parhaiten taksilla tai bussilla. Lentokentältä keskustaan ei ole suoria raideyhteyksiä. Yhdensuuntainen taksimatka rokottaa kukkaroasi noin 25-30 eurolla. Bussimatkan hinta on vain hieman yli euron.

Junalla pääset Prahaan useista Euroopan kaupungeista, mm. Berliinistä, Wienistä, Bratislavasta ja Budapestistä. Kaikki junat saapuvat Prahan päärautatieasemalle Hlavní nádražílle, joka sijaitsee aivan lähietäisyydellä kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Jos mielit saapua Prahaan autolla, on se varsin helppoa. Opasteet ovat selkeitä, ja mahdollisiin ongelmiin törmäät vasta lähempänä keskustaa: parkkipaikan löytäminen voi olla haastavaa, ja varsinkaan vanhaa kaupunkia ei ole tehty autolla liikkumiseen. Auto kannattaakin jättää vierailun ajaksi vartioidulle pysäköintipaikalle, joita löytyy esimerkiksi useimpien hotellien läheisyydestä. Kaupunkiin on helpointa tutustua apostolinkyydillä tai julkista liikennettä käyttäen.

Liikkuminen Prahassa

Prahan Vanhankaupungin nähtävyydet sijaitsevat kävelyetäisyyden päässä toisistaan. Mukavat kengät ovatkin paras kulkupeli kaupungin ydinkeskustassa. Hieman kauemmaksi suunnistaessasi, kannattaa hypätä raitiovaunun tai metron kyytiin. Kattavan metroverkon ansiosta pääset siirtymään helposti kaupunginosasta toiseen. Raitiovaunu 22 on erinomainen vaihtoehto, kun haluat ihailla useita mielenkiintoisia nähtävyyksiä kerralla: sen varrelle sijoittuvat mm. Kansallisteatteri ja Prahan Linna. Raitiovaunut liikennöivät myös öisin.

Julkisissa liikennevälineissä kannattaa olla tarkkana, ja pitää laukkuja ja muita arvotavaroita visusti silmällä. Myös taksilla kuljettaessa on hyvä neuvotella matkan hinnasta kuljettajan kanssa jo etukäteen. Näin välttyy ikäviltä yllätyksiltä. Kaupungin kattavia kiinteitä taksihintoja ei ole olemassakaan, joten jos sellaisia esitellään, ei kannata langeta ansaan. Taksamittarin tulisi olla päällä koko matkan ajan.

Hintataso Praha

Tšekin tasavallan, ja siten myös Prahan valuutta on kruunu (CZK). Yksi euro vastaa noin 27 kruunua ja helppona laskusääntonä voi pitää, että 300 kruunua on noin kymmenen euroa. Hintataso Prahassa on huomattavasti alhaisempi kuin Suomessa. Ravintoloissa syöminen, olut ja taksilla matkustaminen on Prahassa erittäin edullista. Turistien suosimilla alueilla kuten vanhassa kaupungissa hintataso on hieman keskimääräistä korkeampi. Tässä esimerkkihintoja Prahan hintatasosta:

Edullinen ravintola-annos: 4,50 € (130 CZK)
Kolmen ruokalajin ateria keskiluokkaisessa ravintolassa: 11 € (300 CZK)
Cappuccino ravintolassa: 1,70 € (48 CZK)
Paikallinen olut ravintolassa (0,5l): 1,30 € (35 CZK)
Paikallinen olut kaupassa (0,5l): 0,60 € (16 CZK)
Taksimatka 5km: 6 € (160 CZK)
Matka julkisessa kulkuneuvossa: 0,90 € (25 CZK)

Yöelämä Praha

Tanssia ja teatteria

Mikäli tanssijalkaasi kolottaa, kannattaa loppuillasta ottaa suunnaksi Prahan villi ja monipuolinen yöelämä. Meno jatkuu täällä aamuun asti, jopa arkisin. Lämminhenkisten oluthuoneiden ohella kaupungin iltoja värittävät lukuisat jazzklubit, rockbaarit ja yökerhot, joista valtaosa on keskittynyt Václav-aukion ja Kaarlensillan kupeeseen. Tarjolla on kaikkea mallasjuomista trendicoctaileihin.

Prahan kenties tunnetuin yökerho, Lavka sijaitsee aivan Vanhankaupungin välittömässä läheisyydessä. Myös Keski-Euroopan suurin musiikkiklubi Karlovy Lazne on kokemuksen arvoinen: rakennuksessa on viisi kerrosta, ja jokainen niistä on omistettu eri musiikkityylille. Rennompaa lounge-tunnelmaa kaipaaville Radost FX on oikea paikka illanviettoon.

Ravintolakulttuurin ohella Praha on tunnettu nukketeattereistaan sekä hienoista konserteistaan ja oopperoistaan. Kaupungin kulttuurielämän erikoispiirre on musta teatteri. Esitykset vetävät sinut salakavalasti taikojen ja kiehtovien illuusioiden pyörteisiin. Näytelmät ovat kokoelma tanssia, musiikkia ja elävää kuvaa yhdistettynä valojen ja varjojen mielenkiintoiseen leikkiin. Tunnetuin mustan teatterin areena on Laterna Magika.

Ravintolat Praha

Herkuttelu Prahassa

Praha tunnetaan herkullisen ruoan ja oluiden mekkana. Tässä kaupungissa ei tarvitse nähdä nälkää, sillä paikalliset perinneherkut ovat täyteläisiä, ruokaisia, ja mikä parasta, edullisia. Rasvaa ja suolaa ei säästellä, ja varsinkin riistaherkut ovat vertaansa vailla. Vanhankaupungin turistiravintoloissa hinnat saattavat olla hieman keskimääräistä korkeampia, joten nälkäisen matkailijan kannattaa suunnata rohkeasti kaupungin viehättäville pikkukujille.

Prahan tunnetuin ravintola lienee U Flekú, joka on ollut toiminnassa jo huikeat 500 vuotta. Nové Mesto –kaupunginosassa sijaitseva ravintola on puolen korttelin kokoinen! Vaikka et nauttisikaan illallista kyseisessä paikassa, kannattaa rakennusta vilkaista vaikka ohikulkumatkalla; se on nähtävyys jo itsessään.

Olut kuuluu keskeisenä osana tšekkiläiseen kulttuuriin. Leppoisaa iltaa on mukava jatkaa pubikierroksella pitäen mielessä muutamat perussäännöt. Olut tarjoillaan Prahassa aina tuopissa, ja karkea tyylivirhe olisi kaataa vanhan tuopin pohjat uuteen. Skoolata kuuluu vain ensimmäisellä kierroksella, ja tarjoilijat kantavat tyhjien lasien tilalle uusia niin kauan, kunnes itse kerrot ettet enää halua enempää. Nämä ohjeet muistaessasi olet valmis tutustumaan tšekkiläisten oluiden ihmeelliseen maailmaan!

Olutravintoloita löydät lähes jokaisesta kadunkulmasta. Legendan mukaan parasta Budvaria tarjoillaan U Medvikussa, kun herkullisin Urquel puolestaan valutetaan lasiisi U Vejvodussa. Prahassa pääset herkuttelemaan tuttujen olutmerkkien lisäksi myös todellisilla erikoisuuksilla. Esimerkiksi Pivovarsky Dumin panimo valmistaa herkullista suklaaolutta. Tuoppi irtoaa Prahassa halvimmillaan jopa 50 sentillä, ja kalleimmillaankin päästään vain Suomen hintatasolle. Ei ihme, että tšekkiläiset ovat maailman ahkerimpia oluen maistelijoita!

Ostokset Praha

Ostoksilla Prahassa

Prahan suuret ostoskeskukset ja pitkät ostoskadut kutsuvat shoppailijaa luokseen. Varsinkin pikkuliikkeissä voit törmätä ihaniin yllätyksiin. Erinomaisia ostosalueita löydät Václav-aukion ympäristöstä, ja myös kaupungin houkuttelevimmat ostoskadut Pařížská ja Příkopy sijaitsevat aivan Prahan ydinkeskustassa. Valtaosa suosituimmista ostoskeskuksista kohoaa hieman kauempana, mutta esimerkiksi Novy Smíchoviin ja Letňanyyn pääset kätevästi sekä metrolla että bussilla.

Perinteinen matkamuisto Prahasta on tšekkiläinen kristalli, jota kaupungissa on valmistettu jo vuosisatoja. Kiehtovia kristalliesineitä löydät pienistä liikkeistä, kuten Celetná Crystalista ja Axel Crystalista. Myös värikkäitä emaliastioita, sekä perinteisiä tšekkiläisiä puuleluja hankitaan lomamatkoilta kotiinviemisiksi.

Prahan alkoholiliikkeistä löydät alkuperäistä, jopa 68-prosenttista absinttia, jonka maku tulee luonnosta peräisin olevasta koiruohosta. Myös vahva yrttilikööri Becherovka on varteenotettava tuliainen. Aniksella ja kanelilla maustettu juoma saa todellisen makunsa 30 erilaisesta yrtistä.

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Praha:

Näytä kaikki 1 350 hotellia kohteessa Praha
Grandium Prague

Grandium Prague

Politickych veznu 913/12, Prague
5.0 kautta 5.0
4,4 / 5 (62 arvostelua)

Muchan museo, Venceslauksen aukio ja Jindřišskán torni sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotelli. Kommunismin museo ja Vanha kaupunginaukio ...

63 €

63 €
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Prague
5.0 kautta 5.0
4,5 / 5 (92 arvostelua)

Palladium, Obecní dům ja Ruutitorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotelli. Muchan museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 2 ...

51 €

51 €
Grand Majestic Plaza

Grand Majestic Plaza

Truhlarska 16, Prague
5.0 kautta 5.0
4,3 / 5 (77 arvostelua)

Palladium ja Obecní dům sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotelli. Ruutitorni ja Muchan museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan ...

Hotel Aron

Hotel Aron

Zerotinova 39, Prague
3.5 kautta 5.0
3,5 / 5 (12 arvostelua)

Riegrovy sady, Divadlo Hybernia ja Ruutitorni sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä hotelli. Obecní dům ja Tasavallan aukio ovat myös 3 kilometrin päässä.

25 €

25 €
Corinthia Hotel Prague

Corinthia Hotel Prague

Kongresova 1, Prague
5.0 kautta 5.0
4,2 / 5 (53 arvostelua)

Prahan kongressikeskus on 0,4 kilometrin päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotelli.

Eurostars Thalia

Eurostars Thalia

Narodni Trida 13, Prague
4.5 kautta 5.0
4,2 / 5 (32 arvostelua)

Laterna Magika ja Prahan kansallisteatteri sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotelli. Klementinum - Prahan kansalliskirjasto ja ...

BoHo Prague Hotel

BoHo Prague Hotel

Senovážná 4, Prague
4.5 kautta 5.0
5,0 / 5 (3 arvostelua)

Divadlo Hybernia ja Ruutitorni sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotelli. Obecní dům ja Tasavallan aukio ovat myös 5 minuutin kävelymatkan ...

88 €

88 €
Iris Hotel Eden

Iris Hotel Eden

Vladivostocká 1539/2, Prague
4.5 kautta 5.0
4,0 / 5 (7 arvostelua)

Eden Arena on 0,2 kilometrin päässä tästä hotelli. Vanha kaupunginaukio ja Prahan valtionooppera sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Tšekin kansallismuseo ja Prahan ...

Four Seasons Hotel Prague

Four Seasons Hotel Prague

Veleslavinova 2a, Prague
5.0 kautta 5.0
5,0 / 5 (3 arvostelua)

Kaarlen yliopisto, Rudolfinum ja Prahan kaupungintalo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä ...

The Golden Wheel

The Golden Wheel

Nerudova 28, Prague
4.5 kautta 5.0
4,2 / 5 (5 arvostelua)

KGB-museo, Prahan linna ja Pyhän Vituksen katedraali sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotelli. John Lennon -seinä ja Kaarlensilta ovat myös ...

Kartta

Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.