Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Parhaat matkapaketit kohteeseen Istanbul:

Istanbul yleistä

Euroopan ja Aasian rajalla sijaitseva Istanbul on rikas kulttuurikaupunki, jossa itä ja länsi sekoittuvat yhdeksi sulavaksi tunnelmaksi, jonka voi kokea vain Istanbulissa. Istanbul tarjoaa vierailijoilleen perinteistä turkkilaista kulttuuria basaarien ja kadunvarsien kebab-kojujen myötä, mutta myös historiallisia nähtävyyksiä, kulttuuria ja viihdettä sekä huippu-urheilua.

Istanbul on Turkin suurin kaupunki, ja sinne onkin keskittynyt koko maan kulttuuri, viihde ja talous, pääkaupunki Ankaran keskittyessä hallinnolliseen toimintaan. Istanbul on maantieteellisesti ainutlaatuisessa kohdassa, sillä Euroopan ja Aasian rajan merkkaava Bosporinsalmi halkoo myös kaupunkia. Näin ollen Istanbulin länsipuoli on eurooppalainen osa kaupunkia, ja itäpuoli aasialainen osa. Istanbulin voikin sanoa olevan lähimpänä Aasiaa sijaitseva eurooppalainen kaupunki, ja lähimpänä Eurooppaa sijaitseva aasialainen kaupunki.

Istanbulia on vuosien saatossa kutsuttu Byzantioniksi, Bysantiksi ja Konstantinopoliksi, eikä hallitsijakansakaan ole pysynyt samana, vaan kaupunkia on hallinnut niin kreikkalaiset, roomalaiset kuin viimeisimmäksi turkkilaisetkin. Istanbulin pitkä ja vaihteleva historia näkyy kaupungin ja lähiympäristön rakennuksissa ja maamerkeissä. Kaikkien hallitsijakansojen jälkeensä jättämät vaikutelmat ovat vieläkin nähtävissä Istanbulin katukuvassa sulassa suvussa nykypäivän Istanbulin kehityksen kanssa.

Istanbul on suomalaisen kukkarolle suhteellisen edullinen kaupunki, jossa pääsee nauttimaan niin kutsutusta etelän lämmöstä täysin ainutlaatuisessa ympäristössä. Perinteisistä kaupunkilomista pitäville, Istanbul on taatusti vierailun arvoinen kohde, mutta perinteistä kaupunkilomaakin karttavalle Istanbul ja sen ympäristö tarjoaa virikkeitä museoiden ja taiteen ulkopuolella.

Paras aika matkustaa kohteeseen Istanbul

Milloin kannattaa matkustaa

Istanbul on kaupunki, jossa on havaittavissa neljä vuodenaikaa, sillä Istanbulissa on koettavissa sekä kuuma kesä että kylmä ja yllättävän pitkä talvi. Talvisin Istanbuliin sataa usein jopa lunta, mutta harvemmin sellaista, joka pysyisi maassa yhtä päivää pidempään. Paras aika Istanbuliin matkaamiselle on kevät ja syksy, jolloin lämpötila on siedettävä; keskilämpötilat pysyttelevät 20 °C asteen tienoilla. Kesäkuukausina Istanbul voi olla lähes tukahduttavan kuuma, sillä keskilämpötilat nousevat yli kotimaisen hellerajan eli 25 °C asteen yli. Istanbuliin matkaavan kannattaa kuitenkin varustautua matkalleen myös lämpimin vaattein, sillä sijaintinsa vuoksi Istanbulin tuuliset ja sateiset päivät ovat vuoden ajasta huolimatta todella tuulisia ja sateisia.

Lomavinkit Istanbul

Liikkuminen Istanbulissa

Istanbuliin voi saapua sekä maitse, ilmateitse että meritse. Läheisistä suurkaupungeista, esimerkiksi Budapestistä, Belgradista ja Bukarestista on junayhteyksiä Istanbuliin, mutta useimmiten turistit Saapuvat Istanbuliin lentäen. Perille päästessä Istanbulin julkinen liikenne on erinomainen vaihtoehto kaupungin kiertelyyn.

Saapuminen

Istanbulissa on kaksi lentoasemaa, mutta suurin osa lentoyhtiöistä laskeutuu Atatürkin kansainväliselle lentoasemalle, Istanbulin Euroopan puoleiselle lentoasemalle. Suomesta Istanbuliin on suoria lentoja Finnairilla, mutta yhdellä välilaskulla Istanbuliin pääsee varsin kätevästi esimerkiksi Frankfurtin kautta. Aasian puolella sijaitseva Sabiha Gökcenin kansainvälinen lentoasema palvelee lähinnä halpalentoyhtiöitä ja pienempiä aasialaisia lentoyhtiöitä.

Atatürkin lentoasema sijaitsee 20 kilometrin päässä Istanbulin keskustasta. Kentältä keskustaan pääsemiseksi on useita keinoja. Ehkäpä yleisin keino näistä on taksi, jolla matka kentältä Taksimin aukiolle tai Sultanahmetiin, Istanbulin vanhaankaupunkiin, maksaa 40 Turkin liiraa eli noin 18 euroa. Kentältä voi ottaa myös joko lentokenttäbussin tai paikallisliikenteen bussin, joilla lipun hinta on 5-10 liiraa bussista riippuen. Mikäli matkaan on päässyt kevyin kantamuksin, yksi ehdottomasti harkinnan arvoisista keinoista on seurata Light Rail-kylttejä, jotka vievät suoraan Istanbulin metrolle. Metrolla pääsee helposti Istanbulin keskustassa olevalle bussiasemalle, Otogarille, josta voi jatkaa toisen metrolinjan avulla esimerkiksi syvemmälle vanhaankaupunkiin. Matka metrolla maksaa 2-3,5 liiraa määränpäästä riippuen.

Omalla tai vuokra-autolla saapumista Istanbuliin ei suositella, sillä vaikka turkkilainen liikennekulttuuri onkin joustavaa, voi se suomalaiseen verrattuna tuntua hyvin kaoottiselta. Esimerkiksi 20 kilometrin matka lentoasemalta voi ruuhka-aikaan kestää useita tunteja.

Useat itäisellä Välimerellä risteilevät laivat käyttävät turisteja päivän tai parin mittaisilla reissuilla Istanbulissa, jolloin matkailijat saapuvat Karakoyn satamaan, lähelle Sultanahmetin ja Taksimin kaupunginosia.

Liikkuminen Istanbulissa

Usein kaupunkilomakohteissa paras tapa tutustua nähtävyyksiin ja ympäristöön on liikkua kävellen. Kävely on mahdollista myös Istanbulissa, joskin pääkatujen ulkopuolella jalkakäytävät ovat usein hyvin kapeita, joka voi aiheuttaa vaaratilanteita liikenteeseen tottumattomalle jalankulkijalle. Vanhankaupungin alueella kävely on kuitenkin hyvä vaihtoehto paikallisen elämän aistimiseen.

Taksi on ehkäpä helpoin tapa liikkua myös kaupungin sisällä. Taksin saa usein otettua ”lennosta” heilauttamalla kättään vapaalle taksille. Taksimatkat ovat suomalaisella mittapuulla edullisia ja nähtävyydeltä toiselle pääsee ruuhka-ajan ulkopuolella muutamalla eurolla, mikäli hinnan vain muistaa sopia etukäteen.

Muita vaihtoehtoja liikkumiselle ovat metro, bussi ja raitiovaunu, joka kulkee sekä maanpäällä että maan alla. Metrolla ei ole kuin kaksi linjaa, joten se ei ole kaikkein kätevin keino, mikäli haluaa nähdä koko kaupunkia laajalti. Raitiovaunuista maanpäällä kulkeva tramway ja maan alla kulkeva fünikülar sen sijaan kattavat kaupunhin varsin laajasti. Niillä pääsee liikkumaan lähes jokaiselle nähtävyydelle.

Ostokset Istanbul

Ostokset Istanbulissa

Istanbul on kaupunki, josta voi ostaa lähestulkoon mitä tahansa. Vähemmänkin innokkaalle shoppailijalle Istanbulin kadunvarsiputiikkien sekä basaarien ihmisten vilinä ja eksoottinen tarjonta on maailma, johon voi uppoutua helposti jopa tuntikausiksi.

Tunnetuimmat ostosalueet

Istanbul ei ole ostoskaupunki samalla tavalla kuin esimerkiksi Lontoo tai Pariisi, jossa on kymmeniä katuja täynnä vierivieressä olevia muotiliikkeitä. Mikäli muoti kuitenkin kiinnostaa, kannattaa suunnaksi ottaa joku kolmesta suosituimmasta ostoskeskuksesta tai Taksimin aukio, jonka ympärillä on hyvät ostosmahdollisuudet.

Kaynyon ostoskeskus on Istanbulin kauppakeskuksista modernein, ja sen mukaisesti se pitää sisällään useiden hieman hintavampien länsimaisten merkkien liikkeitä. Hinnat eivät näissä kuitenkaan ole sen edullisemmat kuin Suomessakaan, joten mikäli et ole himoshoppailija, kannattaa ottaa suunta esimerkiksi Cevahirin ostoskeskukseen.

Cevahirin ostoskeskus maailman kuudenneksi suurin ja Euroopan manteeren suurin kauppa- ja huvittelukeskus. Cevahirissä viettää helposti koko päivän, sillä valikoima on Kaynyota mielenkiintoisempi. Kauppakeskuksesta löytyy yli 300 liikettä, joista suurin osa on turkkilaisia ja mukana on vain joitakin länsimaalaisia merkkiliikkeitä. Cevahirissä on myös sisähuvipuisto, keilarata ja elokuvateatteri, joten ostosten jälkeen Cevahirissä voi mennä rentoutumaan vaikka elokuviin.

Mikäli mielessä on edulliset ostokset, kannattaa ottaa suunnaksi Olivium Outlet, jossa on yli 100 outlet- eli tehtaanmyymäläliikettä.

Torit ja markkinat

Istanbulin ehdoton suola on kuitenkin sen useat basaarialueet. Basaari sana tarkoittaa paikkaa, jossa voi kuljeskella, ja sitä Istanbulin basaarit todellakin ovat. Vuosisatojen ajan idän ja lännen välisen kaupankäynnin keskellä olleet basaarit henkivät vieläkin tuota samaa tunnelmaa kuin mitä sen voi kuvitella olleen joitakin satoja vuosia sitten.

Suosituin ja suurin Istanbulin basaareista on Grand Bazaar tai Kapali Carsi eli Suuri basaari. Grand Bazaar on on yksi maailman vanhimmista markkina-alueista eikä sen suuruutta tajua ennen kuin astuu sen katon alle. Basaarin koosta kertoo se, että siellä arvioidaan olevan jopa 4000 eri kauppaa, mutta asiasta ei olla varmoja. Grand Bazaarin tarjonta on laaja sisältäen koruja, mattoja, vaatteita, matkamuistoja ja paljon muuta.

Toiset ehdottomasti vierailun arvoiset basaarit ovat Spice Bazaar tai Misir Carsisi eli maustebasaari. Basaarin sisällä on myynnissä useita erilaisia mausteita, siemeniä, hedelmiä ja pähkinöitä. Basaarin ulkopuolella on myynnissä myös kalaa. Maustebasaarin välittömässä läheisyydessä on myös kukkabasaari, joka kannattaa käydä ainakin kävelemässä läpi.

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Istanbul:

Näytä kaikki 2 375 hotellia kohteessa Istanbul
Tunel Residence

Tunel Residence

Sishane Evliya Celebi Mah., Istanbul
  5.0 kautta 5.0
   
   
  4,0 / 5 (4 arvostelua)

  Neve Shalom -synagoga ja Galata-torni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta huoneistohotellista. Taksim-aukio ja Süleymaniye-moskeija ...

  Tunel Residence43 €

  Tunel Residence43 €
  TAV Airport Hotel Istanbul

  TAV Airport Hotel Istanbul

  Ataturk International Airport, Istanbul
    
    
   4,5 / 5 (2 arvostelua)

   İstanbul Aydın Üniversitesi, Istanbulin akvaario ja Sinan Erdem Dome ovat 10 kilometrin päässä tästä hotellista. Mall of Istanbul ja Atakoyn venesatama ovat ...

   TAV Airport Hotel Istanbul100 €

   TAV Airport Hotel Istanbul100 €
   Ottoman Hotel Imperial - Special Class

   Ottoman Hotel Imperial - Special Class

   Caferiye Sok. No. 6/1, Istanbul
    4.0 kautta 5.0
     
     
    4,1 / 5 (22 arvostelua)

    Yerebatan Saray ja Hagia Sofia sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä romanttisesta hotellista. Hippodromi ja Topkapin palatsi ovat myös 10 minuutin kävelymatkan ...

    Ottoman Hotel Imperial - Special Class63 €

    Ottoman Hotel Imperial - Special Class63 €
    WOW Airport Hotel

    WOW Airport Hotel

    Istanbul World Trade Center, Istanbul
     4.0 kautta 5.0
      
      
     4,2 / 5 (4 arvostelua)

     İstanbul Aydın Üniversitesi, Istanbulin akvaario ja Sinan Erdem Dome ovat 10 kilometrin päässä tästä hotellista. Mall of Istanbul ja Atakoyn venesatama ovat ...

     WOW Airport Hotel56 €

     WOW Airport Hotel56 €
     Hagia Sophia Hotel Istanbul Old City

     Hagia Sophia Hotel Istanbul Old City

     Alemdar Mah. Yerebatan Cad.No 13, Istanbul
       
       
      4,2 / 5 (18 arvostelua)

      Yerebatan Saray ja Hagia Sofia sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Hippodromi ja Sininen moskeija ovat myös 10 minuutin kävelymatkan ...

      Hagia Sophia Hotel Istanbul Old City79 €

      Hagia Sophia Hotel Istanbul Old City79 €
      Rixos Pera Istanbul

      Rixos Pera Istanbul

      Kamerhatun Mah.Mesrutiyet Cad.No 44, Istanbul
       5.0 kautta 5.0
        
        
       4,7 / 5 (3 arvostelua)

       Pera-museo, Viattomuuden museo ja Taksim-aukio sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Acıbadem Taksimin sairaala sijaitsee ...

       Rixos Pera Istanbul101 €

       Rixos Pera Istanbul101 €
       WOW Istanbul Hotel

       WOW Istanbul Hotel

       Istanbul Dünya Ticaret Merkezi, Istanbul
        5.0 kautta 5.0
         
         
        4,0 / 5 (8 arvostelua)

        İstanbul Aydın Üniversitesi, Istanbulin akvaario ja Sinan Erdem Dome ovat 10 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Mall of Istanbul ja Atakoyn venesatama ...

        WOW Istanbul Hotel57 €

        WOW Istanbul Hotel57 €
        Eresin Topkapi Hotel

        Eresin Topkapi Hotel

        Millet Caddesi 186 Topkapi, Istanbul
         5.0 kautta 5.0
          
          
         3,8 / 5 (13 arvostelua)

         Konstantinopolin muurit ja Panorama 1453 sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Abdi Ipekci -areena ja Yenikapi Seabus Port ...

         Eresin Topkapi Hotel47 €

         Eresin Topkapi Hotel47 €
         Hotel Fehmi Bey - Special Class

         Hotel Fehmi Bey - Special Class

         Ucler Sk No 13 Sultanahmet, Istanbul
           
           
          3,4 / 5 (5 arvostelua)

          Sininen moskeija, Yerebatan Saray ja Hagia Sofia sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotellista. Topkapin palatsi sijaitsee 1,2 kilometrin ...

          Hotel Fehmi Bey - Special Class42 €

          Hotel Fehmi Bey - Special Class42 €
          ISG Airport Hotel - Special Class

          ISG Airport Hotel - Special Class

          Istanbul Sabiha Gokcen Int'l Airport, Istanbul
           4.0 kautta 5.0
            
            
           5,0 / 5 (2 arvostelua)

           Viaport Outlet Shopping on 4,9 kilometrin päässä tästä hotellista. Istanbul Park ja Neomarinin ostoskeskus sijaitsevat 15 kilometrin päässä. Aydosin kukkula ...

           ISG Airport Hotel - Special Class50 €

           ISG Airport Hotel - Special Class50 €
           Kartta

           Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.