Siirry sivun pääosioon
Pääosion alkuosa

Budapest matkat

Etsi lentoja

Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Budapest – hotellit

Hae lento + hotelli

Lisävalinnat

Parhaat matkapaketit kohteeseen Budapest:

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Budapest:

Näytä kaikki 814 hotellia kohteessa Budapest
Hotel Parlament
Hotel Parlament
Kalman Imre u. 19, Budapest
4.0 kautta 5.0
4,6 / 5 (35 arvostelua)

Lasitalo ja Pyhän Tapanin kirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. Unkarin valtion oopperatalo ja Parlamenttirakennus ...

135 €

135 €
Continental Hotel Budapest
Continental Hotel Budapest
Dohany Utca 42-44, Budapest
4.5 kautta 5.0
4,4 / 5 (137 arvostelua)

Team Escape, Unkarin kansallismuseo ja Unkarin valtion oopperatalo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ...

98 €

98 €
Danubius Hotel Astoria City Center
Danubius Hotel Astoria City Center
Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
4.0 kautta 5.0
4,1 / 5 (119 arvostelua)

Paloma ja Unkarin kansallismuseo ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Pyhän Tapanin ...

70 €

70 €
Danubius Hotel Gellert
Danubius Hotel Gellert
Szent Gellert ter 1, Budapest
4.0 kautta 5.0
3,8 / 5 (49 arvostelua)

Luolakirkko ja Gellértin kylpylä ovat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä keskustassa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Rudasin kylpylä ja Unkarin ...

90 €

90 €
K&K Hotel Opera Budapest
K&K Hotel Opera Budapest
Revay Utca 24, Budapest
4.5 kautta 5.0
4,5 / 5 (69 arvostelua)

Teatteri Új Színház ja Unkarin valtion oopperatalo sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Széchenyin ketjusilta ...

76 €

76 €
Prestige Hotel Budapest
Prestige Hotel Budapest
Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
4.0 kautta 5.0
5,0 / 5 (9 arvostelua)

Tonavan palatsi, Pyhän Tapanin kirkko ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Parlamenttirakennus ja Unkarin valtion ...

121 €

121 €
Corinthia Hotel Budapest
Corinthia Hotel Budapest
Erzsebet krt 43-49, Budapest
5.0 kautta 5.0
4,8 / 5 (84 arvostelua)

Oktogon ja Unkarin valtion oopperatalo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä lähellä rantakatua sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Pyhän ...

117 €

117 €
Hotel Moments Budapest
Hotel Moments Budapest
Andrássy út 8., Budapest
4.0 kautta 5.0
5,0 / 5 (6 arvostelua)

Andrássy út ja Unkarin valtion oopperatalo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Széchenyin ketjusilta ovat myös ...

116 €

116 €
Hotel Palazzo Zichy
Hotel Palazzo Zichy
Lorinc Pap Ter 2, Budapest
4.0 kautta 5.0
4,7 / 5 (98 arvostelua)

Taideteollisuusmuseo ja Unkarin kansallismuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotellista. Gellértin kylpylä ja Unkarin valtion ...

140 €

140 €
Kempinski Hotel Corvinus Budapest
Kempinski Hotel Corvinus Budapest
Erzsébet Tér 7-8, Budapest
5.0 kautta 5.0
4,5 / 5 (65 arvostelua)

Erzsébetin puisto, Pyhän Tapanin kirkko ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä bisnesalueella sijaitsevasta perheystävällisestä ...

116 €

116 €
Kartta

Budapest yleistä

Unkarin pääkaupunki Budapest on mielenkiintoinen sekoitus vanhaa ja uutta, ja sen osat Buda ja Pest muodostavat hyvän yhdistelmän rauhallisia puistomaisemia ja sykkivää kaupunkielämää. Kaupunki sijaitsee Tonavan varrella, ja sen länsipuolella oleva Buda on maastoltaan ja maisemiltaan monipuolisempi. Vehreät puistot, korkeat kukkulat ja historialliset kylpylät luovat oman tunnelmansa, ja jos hotellinsa sijainnilta kaipaa rauhaa, kannattaa se valita tältä alueelta. Itärannan Pest sen sijaan vilisee elämää, sinne sijoittuu kaupungin eläväinen keskusta, suurin osa yökerhoista, ostoskeskuksista ja ravintoloista.

Budapest on loistava kohde vaikkapa viikonloppulomalle, koska kaupungista ennättää saada paljon irti jo muutamassa päivässä. Kesällä täällä järjestetään erilaisia tapahtumia, joista tunnetuin ainakin nuorison keskuudessa on viikon kestävä Sziget-festivaali, jolloin kaupunki täyttyy reppureissaajista ja muusta festarikansasta. Vanhemman väen ikisuosikkeja ovat kylpylät, joissa on ihana lepuuttaa väsyneitä jalkojaan kaupungilla kiertelyn jälkeen.

Paras aika matkustaa kohteeseen Budapest

Budapest sopii matkailijoille vuoden ympäri, mutta lämpöä kaipaavien suomalaisten kannattaa matkata sinne huhti- ja syyskuun välillä. Budapest on yksi Keski-Euroopan aurinkoisimpia kaupunkeja, joten täällä pääset nauttimaan varmasti kauniista säästä.

Kevät alkaa Budapestissa maaliskuussa, ja huhtikuussa lämpötila nousee jo pariinkymmeneen asteeseen päivisin, joten nähtävyyksiä tarkenee hyvin kierrellä katselemassa, mutta lämpöön ei läkähdy. Heinä-elokuu on lämpimintä aikaa, ja tuolla välillä useat paikalliset poistuvatkin kaupungista maalle. Lämpötila voi nousta herkimmille turhan suureksi, varsinkin kun kyseessä on kaupunki. Loppukesä ja syksy ovat kuitenkin jälleen erittäin miellyttävää aikaa, sää alkaa muuttua hieman epävakaisemmaksi, mutta sateetkin tulevat usein lyhyiden ja rajujen ukkoskuurojen kanssa, jonka jälkeen taas paistaa. Talvella päästään pakkasen puolella, ja maa voi olla lumipeitteinen, mutta tällöinkin Budapestissa riittää nähtävää; museoita, teattereja, kahviloita ym.

Parhaat palat Budapest

Syö

Unkarilainen ruoka tuo suomalaisille useimmin mieleen gulassin, mutta tämä maa tarjoaa paljon muitakin herkullisia ruokia sen lisäksi. Ruokakulttuuria värittää runsas mausteiden käyttö, eritoten paprikan, suolan ja rasvan määrässä ei säästellä, ja lähes jokaisessa ruoassa on lihaa muodossa tai toisessa.

Kaupungista löytyy niin fiinimpiä kuin rennompia ravintoloita. Pestin puolella törmäät varmemmin rentoihin ja ronskinkokoisia annoksia tarjoaviin paikkoihin, ja jos unkarilainen ruoka alkaa jossain vaiheessa tökkimään, täältä löydät myös mm. aasialaisia ravintoloita.

Shoppaile

Vaci utca –kävelykatu on Budapestin kuuluisin ostosalue, ja sen varrelta löytyy mm. Westend city Centre –ostoskeskus, jossa hurahtaa helposti kokonainen päivä. Vaci utcalta löytyy niin maailman huippumerkkien myymälöitä kuin paikallisia putiikkeja, joista monet ostavat tuliaisensa.

Budapestin kauppahallit ovat kuuluisia, ja niissä kannattaa käydä ainakin kerran matkansa aikana. Suuri kauppahalli on kaikista kuuluisin, ja se sijoittuu huimasti kolmeen eri kerrokseen. Täältä löydät elintarvikkeita laidasta laitaan, mutta niiden lisäksi paikallisia käsitöitä ja hyviä matkamuistoja.

Juhli

Budapestin yöelämä on värikästä, ja jatkuu usein aamuun asti, koska baarien aukioloaikoja ei ole säännöstelty. Perinteisempien baarien ja yökerhojen lisäksi kaupungista löytyy mielenkiintoisia bilekohteita; osa kylpylöistä aukaisee ovensa puolen yön jälkeen juhlakansalle, Margitinsaarella järjestetään ulkoilmaklubeja, ja hylättyjen rakennusten pihat valjastetaan klubien käyttöön.

Yöelämässä pärjää kyllä, kunhan pitää maalaisjärjen mukana. Vieraiden ihmisten ei kannata antaa houkutella itseään mihinkään baariin, eikä juomia kannata ostaa, ellei ole kuullut sen hintaa etukäteen. Muuten yhden drinkin hinnaksi voi tulla jopa satoja euroja.

Ihaile nähtävyyksiä

Budapestin nähtävyyksistä hienoimpia ovat komeat kukkulat ja vanhat kylpylät. Linnavuori sekä Gellért-kukkula ovat jo itsessään vierailemisen arvoisia kohteita, mutta niistä avautumat näkymät nostavat tunnelman aivan toisiin korkeuksiin. Varsinkin illalla näkymä Pestin puolelle huikaisevaan valomereen jää taatusti mieleen pitkäksi aikaa.

Andrássy út –katua on verrattu New Yorkin Fifht Avenuehen, eikä suotta. Kadun varrella on loisteliasta arkkitehtuuria ja muunmuassa Budapestin Oopperatalo. Tämä katu kannattaa kävellä ainakin kerran päästä päähän.

Kylve

Loma Budapestissa ilman kylpyläkäyntiä on lähes pyhäinhäväistys. Kaupungin lukuisat kuumat lähteet ovat edesauttaneet vahvan kylpyläkulttuurin syntyä, ja monet kylpylöistä ovat todella kauniita, vanhoja rakennuksia. Veden lämpötila on n. 30-40 astetta, joten viluisinkin pulikoija uskaltaa varmasti kastaa veteen enemmänkin kuin varpaansa.

Lomavinkit Budapest

Saapuminen Budapestiin

Budapestin lentokenttä sijaitsee reilun 15 kilometrin päässä keskustasta, ja kulkuyhteydet ovat toimivat. Minibussit ovat suosittuja ja näppäriä kulkuvälineitä tällä välillä, bussit täytetään ihmisten saapumisjärjestyksessä, ja kyyti maksaa noin 10 euroa. Halvemmalla pääsee, jos hyppää normaalin bussin kyytiin, mutta tällöin matka kestää pitempään, ja bussilla pääsee vain lähimmälle metroasemalle asti.

Jos sinulla on paljon matkatavaroita, tai muuten haluat ottaa taksin kulkuvälineeksesi, varmista että otat laillisen taksin. Jos auton ovessa ei ole taksiyrityksen logoa ja nimeä, tai taksissa ei ole taksamittaria, älä hyppää kyytiin. Monet pimeät taksit yrittävät päästä huijaamaan turisteja Budapestissa, alkaen heti lentokentältä. Varmimmin saat laillisen taksin, jos varaat sen jo etukäteen.

Liikkuminen Budapestissa

Budapestin julkinen liikenne on toimivaa, kaupungissa on Euroopan toiseksi vanhin metro, jonka linjasto ei ole järin suuri, mutta bussit ja raitiovaunut täydentävät liikenneverkoston. Budapestin lipuntarkastajat ovat ahkeria, joten muista aina ostaa lippu etukäteen, kulkuvälineestä et sitä enää saa ostettua. Jos tarkoituksenasi on ajella enemmänkin julkisella liikenteellä, kannattaa reissun ajalle hankkia matkakortti.

Kävellen Budapestiin tutustuminen onnistuu helposti alueittain, nähtävyydet sijaitsevan sopivan matkan päässä toisistaan, ja kaupungissa on hyvät jalkaväylät.

Hintataso Budapest

Budapestin valuuttana toimii forintti (HUF). Yksi euro vastaa noin 300 forinttia ja helppona laskusääntonä voi pitää, että 1000 forinttia on noin kolme euroa. Hintataso Budapestissä on noin puolet Suomen hintatasosta. Ravintoloissa syöminen, olut ja taksilla matkustaminen on Budapestissä erittäin edullista. Kalliimmilla klubeilla ja pintaliitopaikoissa saat toki maksaa huomattavasti keskimääräistä korkeampia hintoja. Tässä esimerkkihintoja Budapestin hintatasosta:

Edullinen ravintola-annos: 5 € (1500 HUF)
Kolmen ruokalajin ateria keskiluokkaisessa ravintolassa: 13 € (4000 HUF)
Cappuccino ravintolassa: 1,25 € (400 HUF)
Paikallinen olut ravintolassa (0,5l): 1,30 € (450 HUF)
Paikallinen olut kaupassa (0,5l): 0,75 € (230 HUF)
Taksimatka 5km: 6 € (1800 HUF)
Matka julkisessa kulkuneuvossa: 1,15 € (350 HUF)

Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.