Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Parhaat matkapaketit kohteeseen Riika:

Riika yleistä

Baltian Pariisiksi kutsuttu Riika on monipuolinen kaupunkilomakohde, jossa aika ei varmasti käy pitkäksi. Vanhankaupungin viihtyisät kahvilat ja kujat pitävät sinut helposti otteessaan parikin päivää, jonka jälkeen on vielä koko muu kaupunki tutkittavana. Riiassa voit tutustua edullisesti korkealaatuiseen kulttuuritarjontaan, nauttia erilaisista hemmotteluhoidoista, tehdä päiväretken Jurmalan hiekkarannalle tai vaikka shoppailla ostoskeskuksissa ja vanhoissa ilmalaiva-hangaareissa.

Riian historia on pitkä ja värikäs, alueella on käyty kauppaa jo ennen ajanlaskumme alkua, ja hyvän sijaintinsa vuoksi kaupunki on ollut haluttu myös muiden valtakuntien silmissä. Kaupunki onkin kuulunut vuosien varrella niin Ruotsin, Puola-Liettuan, Venäjän, Saksan kuin Neuvostoliitonkin vallan alle. Ei siis ihmekään, että kaupungin asukkaista vain alle puolet on kansallisuudeltaan latvialaisia. Kaupungissa tulet kuulemaan eniten latvian ja venäjän kieliä, mutta englannilla pärjää mainiosti, varsinkin nuorempien ihmisten kanssa.

Riika sopii mainiosti matkakohteeksi niin yksin matkustaville, pariskunnille kuin perheillekin. Tulet hyvin todennäköisesti ihastumaan Riian kompaktiin kokoon, kauniisiin rakennuksiin, hyvään ruokaan ja juomaan sekä vilkkaaseen elämään.

Paras aika matkustaa kohteeseen Riika

Riika on hyvä kaupunkilomakohde ympäri vuoden. Kesällä lämpötila ei kipua liian huimaaviin hellelukemiin, joten kaupunkiin on mukava tutustua myös heinäkuussa, joka on monessa muussa kaupungissa melko tukalaa aikaa. Viehättävät terassit ja kukkaloisto luovat kaupunkiin hyvin kotoisan tunnelman.

Talvella lämpötila harvoin laskee alle 10 pakkasasteen, joten kaupunkiin on mukava tutustua silloinkin, koska mukaan ei tarvitse suinkaan pakata pilkkihaalareita. Lumipeitteen kaupunki saa yleensä joulukuussa, ja se sulaa maaliskuun loppuun mennessä, mutta suojakelejä on tuona aikana paljon, joten matkalle kannattaa varata mukaan vedenpitävät kengät parhaiden nahkakenkien sijaan.

Jos haluaa välttää suurimpia turistilaumoja, mutta nauttia kauniista luonnosta, paras matkustusaika on kevät tai syksy. Silloin saat kävellä suurimmalla todennäköisyydellä pitkin vanhankaupungin katuja törmäämättä suuriin turistiryppäisiin, ja saatat huomata myös paikallisten palvelun olevan ystävällisempää.

Matkavinkit Riika

Hemmottelua

Jos matkustat Riikaan kesällä, kannattaa sieltä tehdä päiväretki Jurmalan kylpyläkaupunkiin, ja nauttia huikeasta hiekkarannasta ja mikä ettei kylpylähoidoista. Matka kestää n. tunnin, ja sujuu helposti junalla tai linja-autolla.

Jos olet muuhun vuodenaikaan liikenteessä, tai Jurmalan hiekat eivät houkuta, pääset hemmotteluhoitoihin edullisesti myös Riiassa. Kaupungista löytyy viihtyisiä dayspa-kylpylöitä, joiden henkilökunta on ystävällistä ja osaavaa, vaikka englannin kieli ei kaikilta aivan luonnistukaan. Hoidot kannattaakin varata jo etukäteen esimerkiksi sähköpostilla, niin paikan päällä selviää helpommalla.

Lomavinkit Riika

Saapuminen Riikaan

Riikaan pääsee Suomesta helpoimmin lentäen, mutta osa matkustaa Viron läpi omalla autolla tai bussilla. Riian lentokenttä sijaitsee n. 10 kilometrin päässä keskustasta, ja sieltä on hyvät ja edulliset bussiyhteydet keskustaan. Paikallisbussilinja 22 liikennöi vanhaankaupunkiin n. 40 minuutissa, ja matka maksaa 0,5 Latvian latia eli noin 0,7 euroa. Mikäli haluat vanhaankaupunkiin nopeammin, voit ottaa Airbaltic Airport Express-minibussin, joka vie sinut perille 20 minuutissa, mutta maksaa 3 latia. Vieläkin nopeampi keino on taksi, jolla matka vanhaan kaupunkiin kestää 15 minuuttia, mutta kyyti kannattaa valita tarkasti. Jos taksin ikkunassa ei ole taksahinnastoa eikä autossa mittaria, älä lähde kuskin kyytiin, vaikka hän kuinka houkuttelisi. Baltic-takseilla on kiinteä hinta matkalle keskustaan, mutta muiden taksien kanssa hinta saattaa nousta huimiin lukemiin. Kannattaa joka tapauksessa ennen lähtöä ottaa itse selvää määränpään sijainnista, ja vaikkapa tulostaa reittikartta mukaan, koska taksikuskeillakin meinaa välillä olla ongelmia oikean osoitteen löytämisessä.

Kaupungilla liikkuminen

Vanhaankaupunkiin on helpoin tutustua jalan, ja moniin nähtävyyksiinkin on kävelymatka keskustasta. Tästä syystä hyvät kengät ovat matkavaruste nro 1, vaikka paikalliset tasapainoilevatkin piikkikoroissaan mukulakivikaduilla. Kauemmas suunnatessa raitiovaunu on näppärä ja toimiva kulkuväline, mutta muistathan ostaa silloin lipun etukäteen lippukioskista. Myös bussiliikenne toimii, ja kohteliaana turistina kannattaa täydessä kulkuvälineessä antaa ystävällisesti istumapaikka vanhemmille ihmisille.

Omalla tai vuokra-autolla liikkuminen on melko turhaa keskustan ja vanhankaupungin alueella, mutta jos näin teet ja parkkeeraat jonnekin, muista ottaa kaikki arvoesineesi mukaasi. Myöskään ajonestolaite, hälytin ja rattilukko eivät ole turhia lisävarusteita. Tämän lisäksi kannattaa katsoa tarkkaan, että auton parkkeeraa sallitulle paikalle, ja aika ei lopu parkkimittarista kesken. Rengaslukot ovat Riiassa hyvin yleinen näky, tosin useimmiten niitä näkee urheiluautojen ja muiden astetta kalliimpien kulkupelien renkaissa.

Hintataso Riika

Latvian valuuttana toimii euro ja siten Riikaan matkustaessa valuuttaa ei tarvitse vaihtaa. Riian hintataso on noin puolet Suomen hintatasosta. Ravintoloissa syöminen, olut ja etenkin taksilla matkustaminen on Riiassa edullista. Turistien suosimilla alueilla kuten vanhassa kaupungissa hintataso on korkeampi ja kalleimmissa ravintoloissa hintataso saattaa nousta jopa samaksi kuin Suomessa. Välttämällä kalliita paikkoja voit kuitenkin viettää Riiassa kuitenkin viihtyisän illan ravintolassa noin puolella hinnalla Suomeen verrattuna. Tässä esimerkkihintoja Riikan hintatasosta:

Edullinen ravintola-annos: 6 €
Kolmen ruokalajin ateria keskiluokkaisessa ravintolassa: 19 €
Cappuccino ravintolassa: 2,20 €
Paikallinen olut ravintolassa (0,5l): 2 €
Paikallinen olut kaupassa (0,5l): 1 €
Taksimatka 5km: 3,50 €
Matka julkisessa kulkuneuvossa: 1,15 €


Yöelämä Riika

Riika on mainio kaupunki myös juhlimiseen, mutta turistina kannattaa pitää varansa, ettei joudu pulittamaan juomastaan extraa. Jos innokas sisäänheittäjä, mies tai nainen, koittaa saada sinua väkisin houkuteltua johonkin baariin, älä mene ainakaan sinne. Parhaat ja viihtyisimmät baarit löydät seuraamalla rauhassa paikallisia, ja katsomalla minne he päätyvät.

Hyvä paikka illan aloittamiseen on Skyline Bar, joka sijaitsee Hotelli Latvijan 26. kerroksessa. Hyvistä raaka-aineista huolella tehdyt ja kohtuuhintaiset drinkit saavat helposti seurueen jäämään istumaan pitemmäksikin aikaa, ja jos drinkeissä ei ole tarpeeksi viehätystä, lattiaan asti ulottuvista ikkunoista aukeava valomeri viimeistään hurmaa kenet vain. Skylinessa käy paljon turisteja, mutta sieltä voi helposti löytää myös mukavaa paikallista seuraa, joilta kysellä vaikkapa hyviä vinkkejä seuraavaksi kohteeksi.

Jos viihdyt parhaiten hämyisissä ja rauhallisissa pubeissa tai viinikellareissa, niitä kannattaa etsiä vanhankaupungin alueelta tai jugend-kortteleista. Yökerhoissa kannattaa pitää tavaroistaan huolta, ja kuten missä tahansa muualla, ei hankkiutua liian humalaan varsinkin yksin liikkeellä ollessaan.

Ravintolat Riika

Kaupunkia ei tarvitse kierrellä nälkäisenä, koska Riika tarjoaa matkailijoille monenlaista purtavaa. Vanhankaupungin kujilta löytyy niin viihtyisiä kahviloita kuin perinteikkäitä ravintoloita, joiden höyryävät keitot ja pihvit vievät isommankin nälän mennessään. Vanhassakaupungissa kannattaa varautua maksamaan ateriastaan hieman enemmän kuin muualla kaupungissa, mutta Suomen hintatasoon nähden laskun loppusumma tuskin tulee hirvittämään.

Lido-ravintola kannattaa jokaisen kokea matkallaan ainakin kerran. Paikallistenkin suosiman ketjun ravintolat tarjoavat rehellistä latvialaista ruokaa, ja aterioija saa itse valita kaiken mitä syö. Ensin otetaan tarjotin ja lautanen käteen, sen jälkeen kierrellään ruokapisteissä keräämässä itseä houkuttava annos, aterian lämmin osa pyydetään kokilta tiskin takaa ja lopuksi maksetaan.

Kaupungista löytyy myös japanilaisia, italialaisia, meksikolaisia, intialaisia ja muita muiden ruokakulttuurien ravintoloita, joten ei hätää, vaikkei paikallinen ruoka houkuttaisikaan.

Pihvin ystävien kannattaa suunnata johonkin kolmesta Steiku Haoss -ravintolasta. Täällä et tule kohtaamaan lautasellasi hienosti piperreltyjä koristeita, vaan pääosan vie pihvi, ja hyvä sellainen. Valitse lisukkeeksi vaikkapa uuniperuna, joka onkin aikuisen miehen nyrkin kokoinen, niin voit sanoa nälällesi hyvästit pitkälle seuraavaan päivään asti.

Ostokset Riika

Riika ei ole enää hintatasoltaan shoppailijan paratiisi, vaatteet, elektroniikka ja muu ostoskeskuksissa myytävä tavara on jo hinnoiltaan Suomen tasolla. Mutta jos tähtäimessäsi on paikalliset tavarat, kukkarosi kevenee vähemmän. Riiasta kannattaa ostaa tuliaisiksi ainakin paikallisia käsitöitä, meripihkaesineitä, hunajaa ja Riian kuuluisaa mustaa balsamia, yrttiviinaa jota ihme-eliksiiriksikin kutsutaan. Kaikki nämä löydät yhdellä kertaa keskustorilta, joka on kokemus jo itsessään. Alueella sijaitsevat vanhat ilmalaiva-hangaarit on muutettu kauppahalleiksi, ja jokainen niistä on erikoistunut tiettyyn tuoteryhmään; yhdestä löydät maitotuotteet, toisesta vihannekset, kolmannesta kalat, neljännestä lihat ja niin edelleen. Suomen kauppahallit tuntuvat nukkekodeilta tämän jälkeen.

Jos kuitenkin haluat shoppailla myös ostoskeskuksissa, kannattaa sinun suunnata Galerija Centrsiin, kaupungin vanhimpaan tavarataloon, joka sijaitsee vanhassakaupungissa, tai hieman kauempana sijaitsevaan Alfaan, jonne pääsee helposti paikallisliikenteellä.

Historia & kulttuuri Riika

Kauniita rakennuksia ja monumentteja

Arkkitehtuurista ja nähtävyyksistä kiinnostuneiden kannattaa suunnata mm. Mustapäiden talolle, joka edustaa gotiikan tyylisuuntaa 1300-luvulta. Art nouveau -tyylisuunnan ihailijat eivät voi jättää välistä piipahtamista Kissatalolla. Tarina kertoo, että talon rakennutti rikas kauppias, jota ei hyväksytty jäseneksi Riian Suureen kiltaan. Kiltatalo sijaitsi aivan Kissatalon naapurissa, kadun toisella puolella, joten kauppias lisäsi talonsa katolle kaksi mustaa kissaa, joiden hännät olivat ylhäällä, ja asennutti ne takapuolet suoraan killan taloa kohti. Loppu hyvin, kaikki hyvin tässäkin tapauksessa, kauppias pääsi killan jäseneksi, ja kissat katselevat tällä hetkellä katolta säädyllisemmässä asennossa.

Vapauden muistomerkki kohoaa Vanhankaupungin laidalla sijaitsevassa puistossa, ja sitä vartioi päivisin kaksi sotilasta. Vahdinvaihto toteutetaan edelleen seremonian mukaisesti tunnin välein, ja tämä tapahtuma kannattaakin käydä katsomassa.

Huikeita maisemia

Niille, joita ei korkean paikan pelko vaivaa, ehdottomia vierailukohteita ovat Riian tv-torni ja Pietarinkirkko. Tv-tornin 368 metrinen rakennus huimaa jo alhaalta katsottaessa, ja matkailijat pääsevät käymään näköalakerroksessa, joka sijaitsee 97 metrin korkeudessa. Jos tämä tuntuu kuitenkin liian huimalta, Pietarinkirkon tornin näköalat avautuvat eteesi 72 metrin korkeudesta, ja tältäkin korkeudelta näet jo upeat maisemat.

Korkeakulttuuria

Riiassa sijaitsee Latvian kansallisteatteri, valtion nukketeatteri sekä kansallisooppera, ja vierailu missä tahansa noista on varmasti ikimuistoinen. Jos et Suomessa ole käynyt katsomassa balettia, tee se Riiassa, lippujen hinnat eivät päätä huimaa, ja sen jälkeen olet yhtä hienoa kokemusta rikkaampi. Musiikin ystäviä hemmotellaan useilla konserttisaleilla ja myös Riian tuomiokirkossa järjestetään säännöllisesti konsertteja.

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Riika:

Näytä kaikki 221 majoitusliikettä kohteessa Riika
Old City Boutique Hotel

Old City Boutique Hotel

10 Teatra Street, Riga
  4.5 kautta 5.0
   
   
  4,1 / 5 (105 arvostelua)

  Latvian kansallisooppera, Laima-kello ja Pyhän Johanneksen kirkko sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Cathedral Square ja Riian ...

  Old City Boutique Hotel99 €

  Old City Boutique Hotel99 €
  Rixwell Hotel Konventa Seta

  Rixwell Hotel Konventa Seta

  Kaleju Str 9/11, Riga
   3.5 kautta 5.0
    
    
   3,9 / 5 (51 arvostelua)

   Pyhän Johanneksen kirkko, Pyhän Pietarin kirkko ja Suuri kiltatalo sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Pieni kiltatalo ja Pulveritorni ovat ...

   Rixwell Hotel Konventa Seta57 €

   Rixwell Hotel Konventa Seta57 €
   Wellton Centrum Hotel & Spa

   Wellton Centrum Hotel & Spa

   33 Kaleju Street, Riga
    4.0 kautta 5.0
     
     
    4,3 / 5 (234 arvostelua)

    Pyhän Johanneksen kirkko ja Pyhän Pietarin kirkko sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Suuri kiltatalo ja ...

    Wellton Centrum Hotel & Spa101 €

    Wellton Centrum Hotel & Spa101 €
    Wellton Riga Hotel & SPA

    Wellton Riga Hotel & SPA

    Valnu street 49, Riga
     4.5 kautta 5.0
      
      
     4,2 / 5 (148 arvostelua)

     Latvian kansallisooppera ja Pyhän Johanneksen kirkko sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Pyhän Pietarin kirkko ja Suuri ...

     Wellton Riga Hotel & SPA67 €

     Wellton Riga Hotel & SPA67 €
     Metropole Hotel by Semarah

     Metropole Hotel by Semarah

     Aspazijas Boulevard 36/38, Riga
      4.0 kautta 5.0
       
       
      4,2 / 5 (35 arvostelua)

      Latvian kansallisooppera, Pyhän Johanneksen kirkko ja Pyhän Pietarin kirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Vapauden muistomerkki ...

      Metropole Hotel by Semarah72 €

      Metropole Hotel by Semarah72 €
      Tallink Hotel Riga

      Tallink Hotel Riga

      Elizabetes 24, Riga
       4.0 kautta 5.0
        
        
       4,2 / 5 (115 arvostelua)

       Berg's Bazaar, Vapauden muistomerkki ja Pyhän Johanneksen kirkko sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pulveritorni ja Pyhän Pietarin ...

       Tallink Hotel Riga80 €

       Tallink Hotel Riga80 €
       Rixwell Elefant Hotel

       Rixwell Elefant Hotel

       Kalnciema Street 90, Riga
        4.5 kautta 5.0
         
         
        4,1 / 5 (29 arvostelua)

        SPICE on 1,3 kilometrin ja päässä tästä luksusluokan hotellista. Latvian yliopiston kasvitieteellinen puutarha ja Riian linna sijaitsevat 5 kilometrin päässä. ...

        Rixwell Elefant Hotel55 €

        Rixwell Elefant Hotel55 €
        Relais Le Chevalier

        Relais Le Chevalier

        Kalku street 20, Riga
         4.0 kautta 5.0
          
          
         4,9 / 5 (12 arvostelua)

         Laima-kello, Suuri kiltatalo ja Pieni kiltatalo sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Vapauden muistomerkki ja Pulveritorni ovat myös 5 minuutin ...

         Relais Le Chevalier100 €

         Relais Le Chevalier100 €
         Hotel Jurmala Spa & Conference Center

         Hotel Jurmala Spa & Conference Center

         Jomas Street 47/49, Jurmala
          4.0 kautta 5.0
           
           
          3,6 / 5 (7 arvostelua)

          Jomas Street ja Jūrmalan ranta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huvielämän keskuksessa sijaitsevasta kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. ...

          Hotel Jurmala Spa & Conference Center76 €

          Hotel Jurmala Spa & Conference Center76 €
          Radisson Blu Elizabete Hotel

          Radisson Blu Elizabete Hotel

          73 Elizabetes Street, Riga
           4.5 kautta 5.0
            
            
           4,5 / 5 (22 arvostelua)

           Berg's Bazaar ja Vapauden muistomerkki sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Pulveritorni ja Suuri kiltatalo ovat myös 15 ...

           Radisson Blu Elizabete Hotel112 €

           Radisson Blu Elizabete Hotel112 €
           Kartta

           Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.