Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Parhaat matkapaketit kohteeseen Bangkok:

Bangkok Yleistä

Bangkokista kirjoittaessaan ihmisillä on tapana kuvailla kaikkein tutuinta teemaa – ristiriitaisuutta, joka näkyy tämän vilkkaan kaupungin joka ikisessä sopessa ja kolkassa: erilaisten kulttuureiden yhteentörmäystä, kontrastia loistavien pilvenpiirtäjien ja niiden takana risteilevien kaoottisten katujen välillä, muinaisen Siamin tyyntä vaellusta nykyajan hedonismin rinnalla, kaoottisten katumarkkinoiden tasavertaista suosiota upeiden ostoskeskusten kanssa. Yksinkertaisesti tarkasteluna Bangkok on kaupunki, joka kulkee vääjäämättömän kehityksen mukana ikiaikaista sieluaan vaalien. Bangkok voi olla kiihkeä, elämää sykkivä ja hämmentävä, ja sen vuoksi se on täysin vastustamaton niiden mielestä, jotka omaavat seikkailuhenkeä ja edes vähän shoppailuintoa.

Kaupungin hallitsemattomasti rönsyilevä urbaani viidakko, liikenneruuhkat ja valtavat ostoskeskukset eivät välttämättä tee vaikutusta ensikertalaiseen, mutta sen betonipinnan alla sykkii löytämistä odottava timanttinen sydän. Viimeaikaisia poliittisia levottomuuksia lukuun ottamatta kaupunki on suhteellisen turvallinen, ja pääasiallinen kiitos siitä kuuluu paikallisten asukkaiden sydämellisyydelle ja vieraanvaraisuudelle. Missä ikinä kuljetkin, sinua tervehditään lämpimällä hymyllä. Paikalliset tarjoavat apuaan mielellään ja matkailija saa nopeasti käsityksen kuuluisesta thaimaalaisesta vieraanvaraisuudesta.

Useimmat Bangkokin nähtävyyksistä sijaitsevat kaupungin läpi virtaavan Chao Phraya Riverin läheisyydessä, ja joki tarjoaakin vaihtoehtoisen ja mielenkiintoisen tavan liikkua paikasta toiseen. Bangkok tarjoaa matkailijoille monenlaisia kiehtovia kokemuksia, kuten sen kuuluisa kelluva tori, Grand Palacen kullatut huoneet, lukuisat watit eli temppelit, Thaimaan uskomattomien rantojen läheisyys, kaupungin legendaarinen yöelämä ja ihmeelliset mahdollisuudet ostosterapiaan. Kaikkein vastahakoisimmatkin matkailijat voivat ostaa itsensä kipeiksi täällä.

Valmistaudu siihen, että aistejasi koetellaan - mutta hyvin miellyttävällä tavalla. Makuhermot alkavat kutista kummasti Bangkokin kulinaarisen rikkauden keskellä. Gastronomiset houkutukset odottavat jokaisessa kadunkulmassa aina jännittävistä, paikallisherkkuja pikkurahalla tarjoavista ruokakojuista loistohotellien hienoihin ravintoloihin asti. Ulkoisiin tekijöihin ei kannata suhtautua liian kriittisesti - joskus parhaimmat makunautinnot löytyvät kojusta, jonka eteen on kasattu muutama kokoontaittuva pöytä ja tuoli. Ostoskeskusten ravintola-alueet, iltatorien snack-baarit ja jokilaivojen illallisristeilyt tuovat ruokailijoiden ulottuville niin thaimaalaisen, intialaisen, vietnamilaisen kuin japanilaisenkin keittiön parhaimmat herkut.

Voit tutustua tähän "itämaiden Venetsiaan" jokiristeilyillä, vaellella lukuisten klongien eli kanavien varsilla, tehdä ostoksia sydämesi kyllyydestä ja tanssia koko yön kaupungin lukuisissa yökerhoissa. Kun seuraava kaikkia aisteja kuormittava päivä koittaa, hektisen kaupunkielämän jännittämiin lihaksiin voi hakea helpotusta thaimaalaisten hyvin hallitsemalla syvähieronnalla – se tarjoaa uuden ja silti jotenkin tutun hyvänolontunteen, jonka ansiosta tämä "Enkelten kaupunki" on noussut huikean suosituksi lomakohteeksi maailman kaikkien lomailijoiden keskuudessa.

Matkavinkit Bangkok

Thaimaan pääkaupunkiin voi lentää lähes kaikista maailman suurista kaupungeista. Riippumatta siitä, käytätkö Bangkokia vain välietappina matkalla johonkin Thaimaan rantalomakohteista vai aiotko viettää koko lomasi maan pääkaupungissa, hyvin tehty matkasuunnitelma on kaiken A ja O. Kaupunki tarjoaa laajan valikoiman majoitusvaihtoehtoja – suhteellisen hyviin hotelleihin pääsee usein puolet halvemmalla kuin läntisessä maailmassa. Jos satsaat hieman enemmän, tulet hämmästymään mitä kaikkea rahallasi saatkaan. Suosikkikohteisiin, esimerkiksi Pattayalle, Chiang Maihin ja Phuketiin, tehtävät retket löytyvät useimmiten helposti, mutta vaihtoehtoja kannattaa tutkia etukäteen niin, että löydät parhaat matkustus- ja hotellivaihtoehdot. Bangkokin matkailutoimiston neuvontapisteitä löytyy helposti eri puolilta kaupunkia. Viimeaikaisten poliittisten levottomuuksien vuoksi kannattaa tarkastaa, onko matkailijoille annettu joitakin erityisiä varoituksia tai suosituksia.

Liikkuminen

Bangkok tunnetaan kaoottisesta liikenteestään, ja se voi olla ruuhka-aikoina lähes painajaismaista. Bangkok Transit System (BTS) eli Skytrain on erinomainen tapa välttää alhaalla vallitseva kaaos, ja samalla saat hyvän näkymän itse kaupunkiin. Valitettavasti BTS:n kulkureitti on melko suppea. Metro kattaa suurimman osan kaupunkia, ja sillä pääsee helposti Chinatowniin ja Patpongin alueelle. Taksit ovat halpoja ja mukavia, ja niitä saa lennosta. Vaadi kuitenkin, että kuljettaja käyttää taksamittaria, sillä muuten joudut todennäköisesti maksamaan ylihintaa.

Kaikkein maalauksellisin tapa kulkea kaupungin poikki on Chao Phraya -joki ja sen lukuisat kanavat. "Pakko kokea" -aspektin lisäksi se on erinomainen tapa kurkistaa paikallisten ihmisten elämään ja välttää samalla autoteiden valtavat ruuhkat. Valittavana on suuria vesibusseja, kanavaveneitä ja ainutlaatuisia pitkäperäisiä jokitakseja.

Bussit ovat halpoja ja liikennöivät tiheään, mutta reitit voivat hämmentää vieraspaikkakuntalaista, eikä matkustusmukavuuskaan ole kaikkein parhain. Rohkeamieliset ja hyväkeuhkoiset matkailijat kokeilevat varmasti mielellään myös suosittuja tuk-tukeja. Jos olet vieläkin rohkeampi ja haluat uhmata kohtaloa, kokeile ihmeessä moottoripyörätaksia!

Milloin kannattaa matkustaa

Turistit matkaavat Bangkokiin marras-helmikuussa, jolloin alueella vallitsee viileäksi ja kuivaksi kutsuttu säätyyppi. Se on matkailun huippukausi, ja hotellien hinnat ovat - niin kuin lomakohteissa yleensä - muita aikoja korkeammat. Maaliskuusta toukokuuhun Bangkokissa on kuumaa ja kosteaa lämpötilan pysytellessä 35 celsiusasteen yläpuolella. Lounaismonsuunin odotetaan puhaltavan touko-heinäkuussa, ja elokuu ja syyskuu ovat alueen sateisimmat.

Tapahtumakalenteri

Helmikuussa vietettävä kiinalainen uusivuosi on upea tapahtuma, joka tuo Chinatownin kaduille runsaasti väkeä, lohikäärmekulkueita ja erilaisia ruokakärryjä. Perinteinen thaimaalainen uudenvuodenjuhla, Songkran Festival, on puolestaan varsin vetinen rieha huhtikuussa. Sotilaspainotteinen lippujuhla joulukuussa, kuninkaan syntymäpäivä ja Royal Ploughing Ceremony, kuninkaallinen viljelykauden kauden avaus, ovat kaikki suuria ja värikkäitä tapahtumia.

Lomavinkit Bangkok

Kaakkois-Aasian tärkeimpänä reittikeskuksena Bangkokilla on kaksi lentokenttää, ja pääkenttä on syyskuussa 2006 avattu Suvarnabhumi International Airport, jonne kaikki kansainväliset ja osa kotimaan lennoista saapuu. Se toimii myös tukikohtana valtion lentoyhtiölle Thai Airwaysille, joka lentää myös monia maan sisäisiä reittejä. Vanhempi lentokenttä on nimeltään Don Muang Airport, ja sieltä lennetään vain kotimaanlentoja.

Suvarnabhumi Airport sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Bangkokista itään, ja se on Kaakkois-Aasian vilkkaimmin liikennöity lentokenttä. Lentoasema koostuu yhdestä ainoasta, valtavasta terminaalirakennuksesta, joka palvelee sekä ulkomaan- että kotimaanlentojen asiakkaita, joten siirtymisiin kannattaa varata reilusti aikaa. Lentoasemalta löytyvät kaikki modernit mukavuudet: pankkiautomaatteja, valuutanvaihtopisteitä, ravintoloita, ostospaikkoja, lääkintäpalveluita ja myös Bootsin apteekki. Viiden tähden Novotel Suvarnabhumi Airport Hotel sijaitsee vain viiden minuutin päässä.

Don Muang oli Bangkokin päälentokenttä kunnes Survarnabhumi vei siltä ykköskentän aseman. Nyt Don Muang palvelee Nok Airin ja One-Two-GOn kotimaanlentoja. Saapuvien matkailijoiden puolella on taksiasema, ja kaupunkiin pääsee pulittamalla 50 bahtin lentokenttämaksun. Kaupunkiin pääsee myös lentokenttäbusseilla ja paikallisjunilla, jotka lähtevät Don Muangin rautatieasemalta läheltä saapuvien matkustajien tuloaulaa.

Saapuminen kaupunkiin

Suvarnabhumi Airport Rail Linkin toiminnan odotetaan käynnistyvän elokuussa 2010, ja sen jälkeen matkustajat pääsevät pikajunalla lentokentältä Bangkokin keskustaan 20 minuutissa. Sitä odoteltaessa kaupunkiin pääsee lentokentältä parhaiten takseilla. Seuraa yleisiä taksiopasteita ja varmista, että taksissa on taksamittari. Muista vaihtaa valuuttaa lentoasemalla, sillä taksi on maksettava Thaimaan bahteilla. Joudut maksamaan 50 bahtin lisämaksun sekä mahdolliset tullikulut. Älä haksahda käyttämään pimeitä takseja, jotka lupaavat matkan tiettyyn hintaan, sillä silloin joudut poikkeuksetta maksamaan ylihintaa. Halvemmalla keskustaan pääsee Airport Express -busseilla, jotka lähtevät 30 minuutin välein ja vievät matkustajia suurimpiin hotelleihin ja neljän vakioreitin varrelle. Public Transportation Centrestä lähteville paikallis- ja kaupunkiliikenteen busseille pääsee maksuttomalla sukkulakuljetuksella. Lentoasemalta voi vuokrata myös yksityisiä limusiinikuljetuksia. Matka-aika lentokentän ja keskustan välillä voi olla mitä tahansa 40-60 minuutin välillä, liikenteestä ja kaudesta riippuen. Sateisina päivinä ja ruuhka-aikaan matka voi kestää vielä puoli tuntia pidempään. Useilla autovuokraamoilla, esim. Avisilla, Budgetilla ja Hertzillä, on lentoaseman saapuvien matkailijoiden kerroksessa palvelupisteet. Bangkokin liikennettä ajatellen auton vuokraaminen on kuitenkin mielekästä vain silloin, jos suunnittelet lähtöä Bangkokin ulkopuolelle.

Yöelämä Bangkok

Bangkokin yöelämä on legendaarinen, vaikkakin nämä legendat voivat olla hieman siivottomia. Kaupungin iltaviihde tarjoaa kaikkea hienostuneista klubeista go-go-baareihin, perinteisestä nukketeatterista valtaviin diskoihin ja trendikkäistä viinibaareista englantilaisiin pubeihin. Pahamaineinen punaisten lyhtyjen alue sijaitsee Patpongin sydämessä, Soi Cowboylla ja Nana Plazalla, mutta varoituksen sana on paikallaan: joidenkin ostosalueiden käyttö muuttuu hyvin hämäräperäiseksi auringonlaskun jälkeen. Tuoreimmat tiedot festivaaleista, näyttelyistä ja yöelämästä löytyvät The Bangkok Postista ja the Nationista, ja Metro-lehti kertoo viimekäden näkymät muiden tapahtumien osalta.

Jos kaipaat kulttuuria, nykytanssia esittävä Patravadi Dance Theatre ja perinteisiä khon-esityksiä tarjoava Chalermkrung Royal Theatre ovat oikeita kohteita sinulle. Khao San Roadin ja Soi Thonglorin alueen monet tapahtumaklubit ja -baarit tarjoavat hyvää tunnelmaa, ja loistavasta, suorastaan huimaavasta näköalasta kaupungin yli pääsee nauttimaan Sky Barissa ja Distil Barissa.

Ostokset Bangkok

Bangkok on shoppailuaddiktin unelmien täyttymys. Se on monille myös varsinainen syy Bangkokissa lomailuun. Kaupungista löytyy valtavia ostoskeskuksia, mittatilausvaattureita, kuuluisaa thaisilkkiä, kultaa ja jalokiviä, ainutlaatuista antiikkia ja kaikenlaista pikkutavaraa puolet halvemmalla kuin useimmista muista paikoista. Jos ostoskeskusten suhteellisen kliininen ilmapiiri kyllästyttää, kannattaa lähteä Bangkokin värikkäille toreille, joilla voi törmätä mitä odottamattomimpiin löytöihin. Mahtavat iltatorit, viikonloppumarkkinat, kelluva tori ja jopa amulettitori tarjoavat loputtoman valikoiman tuotteita ja hyviä tilaisuuksia tinkimistaitojen kehittämiseen.

Tärkeimmät ostosalueet

Pääkaupunki on täynnä ostoskeskuksia. Sukhumvit Roadilla sijaitsee useita Bangkokin suurimpia tavarataloja ja kauppoja, samoin lukuisia vaattureita, ja auringonlaskun jälkeen kadulle rakentuu iltatori. Silom ja Surawong Roadit ovat tupaten täynnä erikoisliikkeitä ja boutiqueita sekä liikekeskuksia. River City -ostoskeskuksessa on erilaisia silkki- ja antiikkikauppoja, ja Chinatownista löytyy muutamia loistavia kulta- ja jalokivikauppoja.

Torit ja markkinat

Chatuchakin viikonloppumarkkinat, eli JJ Market kuten paikalliset sanovat, tarjoaa käytännössä ihan kaikkea mitä ikinä haluat ostaa – käsitöitä, antiikkia, vaatteita, keramiikkaa, mausteita, taidetta ja jopa eksoottisia eläimiä. Torilla on upea tunnelma, valtavat määrät ruokakojuja ja huikeat valikoimat matkamuistoja. Lisäksi sinne pääsee helposti BTS:llä. Kiertele ympäriinsä ja hämmästele vapaasti kaikkia odottamattomia löytöjä – jos aikaa on kuitenkin vähän, kannattaa käydä osoitteessa www.nancychandler.com ja tilata kartta, joka näyttää alueen koju kojulta. Muita käymisen arvoisia toreja ovat Khao San Roadin iltatorikojut, Suan Lum Night Bazaar, Patpongin alennusmyynti-iltatori, vaatteisiin erikoistunut Pratunam Market ja leikkokukkia tarjoava Pak Klong Talad.

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Bangkok:

Näytä kaikki 2 751 majoitusliikettä kohteessa Bangkok
Shangri-la Bangkok

Shangri-la Bangkok

89 Soi Wat Suan Plu, New Road, Bangkok
  5.0 kautta 5.0
   
   
  4,6 / 5 (18 arvostelua)

  Bangkok Riverside ja State Tower sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä joen rannalla sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Patpongin iltatori ...

  Shangri-la Bangkok144 €

  Shangri-la Bangkok144 €
  Dusit Thani Bangkok

  Dusit Thani Bangkok

  946 Rama IV Road, Silom, Bangkok
   5.0 kautta 5.0
    
    
   4,2 / 5 (14 arvostelua)

   Lumpini Park ja Patpongin iltatori ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä bisnesalueella sijaitsevasta hotellista. Siam Paragon -ostoskeskus ...

   Dusit Thani Bangkok65 €

   Dusit Thani Bangkok65 €
   Novotel Suvarnabhumi Airport

   Novotel Suvarnabhumi Airport

   999 Suvarnabhumi Airport Hotel, Bang Phli
    4.0 kautta 5.0
     
     
    4,2 / 5 (25 arvostelua)

    Marketland, The Paseo Mall ja Wat Kingkaew ovat 15 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Bangkok ...

    Novotel Suvarnabhumi Airport123 €

    Novotel Suvarnabhumi Airport123 €
    Novotel Bangkok On Siam Square

    Novotel Bangkok On Siam Square

    392-44 Siam Square Soi 6 Rama, Bangkok
     4.5 kautta 5.0
      
      
     3,9 / 5 (7 arvostelua)

     Siam Paragon -ostoskeskus, MBK Center ja Siamin aukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ostosalueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. ...

     Novotel Bangkok On Siam Square75 €

     Novotel Bangkok On Siam Square75 €
     Amara Bangkok

     Amara Bangkok

     180/1 Surawong Road, Sipraya, Bangkok
      4.5 kautta 5.0
       
       
      4,6 / 5 (27 arvostelua)

      Patpongin iltatori ja Wat Hua Lamphong sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä huvielämän keskuksessa sijaitsevasta hotellista. ...

      Amara Bangkok84 €

      Amara Bangkok84 €
      Chatrium Hotel Riverside Bangkok

      Chatrium Hotel Riverside Bangkok

      28 Charoenkrung Soi 70, Bangkok
       4.5 kautta 5.0
        
        
       4,5 / 5 (197 arvostelua)

       Asiatique the River Front ja Wat Yan Nawa sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. ...

       Chatrium Hotel Riverside Bangkok71 €

       Chatrium Hotel Riverside Bangkok71 €
       Amari Don Muang Airport Bangkok

       Amari Don Muang Airport Bangkok

       333 Chert Wudthakas Road, Bangkok
        4.0 kautta 5.0
         
         
        4,2 / 5 (20 arvostelua)

        IT Square on 4,5 kilometrin päässä tästä hotellista. Royal Thai Air Forcen ilmailumuseo ja Chulabhornin sairaala sijaitsevat 10 kilometrin päässä. Rangsit University ...

        Amari Don Muang Airport Bangkok48 €

        Amari Don Muang Airport Bangkok48 €
        Centre Point Pratunam

        Centre Point Pratunam

        No.6, Soi 15 Petchburi, Petchburi Rd., Bangkok
         4.5 kautta 5.0
          
          
         3,8 / 5 (13 arvostelua)

         Pantip Plaza ja Pratunamin tori ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä keskustassa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Siam Paragon -ostoskeskus ...

         Centre Point Pratunam58 €

         Centre Point Pratunam58 €
         Grande Centre Point Hotel Terminal 21

         Grande Centre Point Hotel Terminal 21

         2, Sukhumvit Soi 19 (Wattana), Bangkok
          5.0 kautta 5.0
           
           
          4,6 / 5 (32 arvostelua)

          Terminal 21 Shopping Mall, Argentiinan suurlähetystö ja Intian suurlähetystö sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä bisnesalueella ...

          Grande Centre Point Hotel Terminal 21100 €

          Grande Centre Point Hotel Terminal 21100 €
          Bangkok Marriott Hotel Sukhumvit

          Bangkok Marriott Hotel Sukhumvit

          2 Sukhumvit Soi 57, Bangkok
           5.0 kautta 5.0
            
            
           4,4 / 5 (5 arvostelua)

           Ekamai, Summer Hill -liikekeskus ja EmQuartier ovat 2 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä hotellista.W Districtin ostoskeskus ja K Village ovat myös ...

           Bangkok Marriott Hotel Sukhumvit98 €

           Bangkok Marriott Hotel Sukhumvit98 €
           Kartta

           Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.