Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Parhaat matkapaketit kohteeseen Wien:

  • Cable cars in Vienna
  • View of the Parliament building in Vienna
  • Vienna Town Hall at dusk
  • Vienna city Tour
  • View of Vienna State Opera from Albertinaplatz, Austria
  • Hundertwasser house, Vienna

Wienin lomalla musiikki ja historia ympäröivät sinut

Wien on muutakin kuin klassista musiikkia, tyylikkäitä palatseja, viehättäviä kahviloita ja upeita auringonlaskuja, mutta nämäkin riittävät lähtökohdiksi onnistuneeseen lomaan. Jos olet suunnitellut Wienin matkaa, tutustu ebookersin kattavaan Wienin matkojen valikoimaan. Olemme koonneet yhteen parhaat Wienin lennot ja hotellit, ja voit säästää jopa 15 %, kun varaat lennot ja hotellit yhtä aikaa. Matkan suunnittelu käy nyt helposti. Tutustu upeisiin tarjouksiimme ja valitse niiden joukosta mieleisesi matka Itävaltaan. Olipa suunnitelmissasi tutustua Rudolfsheim-Fünfhausin ravintolatarjontaan, viettää villiä yöelämää Neubaussa tai rentoutua ylellisessä viiden tähden hotellissa Innere Stadtin alueella, ebookersin avulla löydät unelmiesi loman Wieniin.

Kävelyretkiä unelmien kaupungissa: ajanvietettä Wienin lomalle

Wien tunnetaan unelmien kaupunkina, ja täällä voitkin ottaa rennosti ja nauttia elämästä mukulakivikatuja pitkin kävellen ja menneen ajan tunnelmaa henkivissä kahviloissa istuskellen. Yksi mielenkiintoisimmista vierailukohteista Wienissä on Schönbrunnin linna, johon kannattaa ehdottomasti tutustua. Vanha keisarillinen palatsi on vaikuttava rakennus, ja linnan pihalla sijaitsee lisäksi maailman vanhin eläinpuisto Tiergarten Schönbrunn. Uusklassisessa rakennuksessa sijaitsevassa Wienin taidehistoriallisessa museossa on esillä muun muassa Vermeerin ja Brueghelin mestariteoksia. Museossa voit tutustua myös historiallisiin soittimiin. Mozartin, Straussin, Schubertin, Mahlerin ja Haydnin syntymäpaikkana Wienillä on tärkeä sija musiikin historiassa. Voit tutustua kaupungin musiikilliseen menneisyyteen erityisillä kävelykierroksilla. Wienin maailmankuulussa valtionoopperassa on esityksiä päivittäin.

Tutustu Wienin eri alueisiin

Wien on tunnettu viehättävänä ja historiallisena kaupunkina, eikä kaupunginosien välillä ole suuria eroja, kuten monissa suurkaupungeissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kaupungin eri alueet olisivat täysin toistensa kaltaisia. Suosituinta aluetta on kaupungin historiallinen keskusta Innere Stadt, joka on saanut alkunsa jo roomalaisella ajalla. Alueella on monia merkittäviä rakennuksia ja nähtävyyksiä, kuten Hofburgin palatsi. Mariahilf on vilkasta ostosaluetta, jossa paikalliset ja turistit käyvät tutustumassa torien tarjontaan. Neubausta puolestaan löytyy lukuisia putiikkeja, baareja, gallerioita ja ravintoloita – täällä voit istahtaa hetkeksi wieniläisen melange-maitokahvin äärelle.

Liikkuminen Wienissä

Jos olet Innere Stadtissa, voit hypätä helposti ykköslinjan raitiovaunuun, joka kulkee Ringstraßea pitkin monien Wienin tunnetuimpien nähtävyyksien ohitse. Halutessasi liikkua kaupungilla omaan tahtiisi, tutustu ebookersin autonvuokraustarjouksiin.

Paras aika matkustaa kohteeseen Wien

Wien on ympärivuotinen matkakohde, joka tarjoilee monipuolisia elämyksiä niin kesä- kuin talviaikaan. Kaupunki puhkeaa kauneimpaan kukoistukseensa pääsiäisen tienoilla, mutta myös loppuvuosi talvimarkkinoineen ja uudenvuodenkonsertteineen on suosittua matkustusaikaa. Kiireisin turistisesonki asettuu heinä-elokuun vaihteeseen, jolloin kesä on kuumimmillaan ja keskieurooppalaiset viettävät kesälomiaan. Majapaikan löytäminen Wienistä on sesongista riippumatta helppoa, sillä vaihtoehtoja on tarjolla runsain mitoin. Suosituimmat lomaviikot saattavat kuitenkin näkyä hintatasossa jonkin verran.

Parhaat palat Wien

Palatsien loistetta ja musiikillista ilotulitusta

Valtaosa Wienin tärkeimmistä nähtävyyksistä sijaitsee kaupungin ydinkeskustan välittömässä läheisyydessä. Wieniä kiertävän kehäkadun, Ringstrassen varrelta löytyy mm. oopperatalo, useita museoita sekä lukuisia virkistäviä puistoalueita. Kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä ovat keisarivallan aikaiset linnat, joista eritoten Hofburg, Belvedere ja Schönbrunn ovat nousseet tunnetuimpien joukkoon.

Hofburgin laaja palatsialue sijaitsee vanhan kaupungin eteläreunalla, ja sieltä löytyvät nykyään mm. kansalliskirjasto sekä espanjalainen ratsastuskoulu. Schönbrunn kohoaa hieman kauempana Wienin ydinkeskustasta, mutta matka sinne taittuu helposti ja nopeasti julkisilla kulkuneuvoilla. Schönbrunn tunnetaan keisarinna Sissin entisenä kesäasuntona, joka ei vuosien saatossa ole kadottanut keisarillista loistoaan. Palatsin alueelta löytyy myös eläintarha, joka varmasti kiinnostaa perheen pienimpiä. Prinssi Eugenen entisenä kesähuvilana kunnostautunut Belvedere esittelee matkailijalle aimo kattauksen itävaltalaista taidetta. Palatsi sijaitsee heti Ringstrassen ulkopuolella, ja sinne on helppo siirtyä jalkaisinkin.

Aivan vanhan kaupungin ytimessä kohoaa mahtipontinen Stephansdom, goottilaistyylinen katedraali, jonka yli 130 metrisestä tornista avautuvat huikaisevat maisemat yli koko kaupungin. Ei muuta kuin portaita kapuamaan! Lämpiminä päivinä kannattaa levähtää jossakin kaupungin puistoista, joissa järjestetään myös paljon tapahtumia. Praterin kaupunginosan viheralueet hakevat vertaisiaan, ja alueelta löytyy myös huvipuisto.

Oopperasta ja klassisesta musiikista kiinnostuneelle Wien on todellinen aarreaitta. Kaupungista löytyy useampia konserttisaleja, kuin monesta maasta yhteensä, ja Wienissä ovat asuneet niin Mozart, Schubert kuin Beethovenkin. Wienissä voit antautua musiikin vietäväksi esimerkiksi Mozartin harjoittelusalissa tai kuunnella huippusuosittuja Wienin filharmonikkoja ainutlaatuisella akustiikalla varustetussa Musikverein-konserttisalissa.

Shoppailijan kohteet

Erinomaisen shoppailukaupungin maineessa oleva Wien pitää sisällään kolme tärkeää ostosaluetta: Inner Stadt ydinkeskustassa, pääostoskatu Mariahilfer Strasse sekä Neubau, joka sijaitsee aivan Mariahilfer Strassen tuntumassa. Monet maailmanluokan merkit sekä pienemmät paikalliset liikkeet ovat vahvasti edustettuina alueiden katukuvassa. Wien tunnetaan myös viehättävistä vanhoista tavaroistaan, joita kannattaa suunnata etsimään ainakin pienistä antiikkikaupoista sekä Naschmarktin kuuluisalta kirpputorilta.

Herkuttele

Wien on erityisen tunnettu maailmankuuluista herkuistaan sacherkakusta, wieninleikkeestä sekä omenastruudelista. Näiden ajattomien klassikoiden rinnalla kaupungista löytyy myös ruokakulttuurin modernimpi puoli. Päivisin paikalliset ja matkailijat kerääntyvät yhdessä kahviloihin ihailemaan kaupungin vilskettä, ja iltaisin nautiskellaan hyvistä viineistä jossakin Wienin sadoista, ellei jopa tuhansista ravintoloista.

Lomavinkit Wien

Asemastaan Itävallan pääkaupunkina huolimatta, Wien on kooltaan suhteellisen pieni, ja siihen on helppo tutustua lyhyenkin vierailun aikana vaikkapa jalkaisin. Useimmat nähtävyydet ja viehättävät viheralueet ovat sopivan kävelymatkan päässä toisistaan, ja valtaosa Wienin keskustasta on kävelykatua. Kun jalat alkavat väsyä, astuu Wienin erinomainen julkinen liikenne mukaan kuvioihin. Bussien ja junien ohella etenkin metro ja raitiovaunut ovat helppoja ja nopeita kulkupelejä siirryttäessä paikasta toiseen. Joukkoliikenne on myös täysin integroitua: samat liput käyvät kaikkiin kulkuvälineisiin.

Oman auton vuokraaminen matkan ajaksi ei ole tarpeen, ellei tarkoituksena ole tutustua Itävaltaan laajemminkin.

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Wien:

Näytä kaikki 803 hotellia kohteessa Wien
Moxy Vienna Airport

Moxy Vienna Airport

Ausfahrtsstraße 4, Schwechat
3.0 kautta 5.0
4,0 / 5 (6 arvostelua)

Keskushautausmaa, Wienin Hundertwasserhaus ja Wiener Prater ovat 20 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Riesenrad ja Ernst ...

63 €

63 €
NH Vienna Airport Conference Center

NH Vienna Airport Conference Center

Einfahrtsstrasse 1-3, Schwechat
4.0 kautta 5.0
3,9 / 5 (14 arvostelua)

Keskushautausmaa, Ernst Happel -stadion ja Wienin Hundertwasserhaus ovat 20 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Wiener Prater ...

100 €

100 €
Hotel Schani Wien

Hotel Schani Wien

Karl-Popper-Strasse 22, Vienna
4.0 kautta 5.0
4,5 / 5 (13 arvostelua)

Swiss Garden ja Belvedere sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Wienin valtionooppera ja Wiener Secession ovat myös 3 kilometrin ...

62 €

62 €
Star Inn Hotel Wien Schönbrunn, by Comfort

Star Inn Hotel Wien Schönbrunn, by Comfort

Linke Wienzeile 224, Vienna
3.5 kautta 5.0
4,3 / 5 (18 arvostelua)

Schönbrunnin linna, Wienin valtionooppera ja Schönbrunnin eläintarha sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä hotellista. Wiener Secession ja Leopold-museo ovat ...

60 €

60 €
Hilton Vienna Danube Waterfront

Hilton Vienna Danube Waterfront

Handelskai 269, Vienna
4.5 kautta 5.0
4,4 / 5 (28 arvostelua)

Wienin talousyliopisto ja Ernst Happel -stadion sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Wiener Prater ja Riesenrad ovat myös 3 ...

61 €

61 €
Hotel Imlauer Vienna

Hotel Imlauer Vienna

Rotensterngasse 10, Vienna
4.0 kautta 5.0
4,2 / 5 (223 arvostelua)

Schwedenplatz-aukio ja Urania sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Stephansplatz ja Wiener Prater ovat myös 2 kilometrin päässä.

79 €

79 €
Vienna Marriott Hotel

Vienna Marriott Hotel

Parkring 12 A, Vienna
5.0 kautta 5.0
4,2 / 5 (63 arvostelua)

Wienin kaupunginpuisto ja Pyhän Stefanin katedraali ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. ...

128 €

128 €
Ibis Wien Hauptbahnhof

Ibis Wien Hauptbahnhof

Canettistrasse 8, Vienna
3.0 kautta 5.0
4,4 / 5 (5 arvostelua)

Swiss Garden ja Belvedere sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Wienin valtionooppera ja Wiener Secession ovat myös 3 kilometrin ...

61 €

61 €
Ruby Lissi Hotel Vienna

Ruby Lissi Hotel Vienna

Fleischmarkt 19, Vienna
3.5 kautta 5.0
4,4 / 5 (32 arvostelua)

Schwedenplatz-aukio ja Stephansplatz sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Hofburgin keisarillinen palatsi ja Wienin Hundertwasserhaus ...

83 €

83 €
Der Wilhelmshof

Der Wilhelmshof

Kleine Stadtgutgasse 4, Vienna
4.0 kautta 5.0
4,1 / 5 (22 arvostelua)

Riesenrad ja Wiener Prater sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotellista. Wienin Hundertwasserhaus ja Pyhän Stefanin katedraali ...

87 €

87 €
Kartta

Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.