Pääosion alkuosa

Wien matkat

Etsi lentoja

Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Wien – hotellit

Hae lento + hotelli

Parhaat matkapaketit kohteeseen Wien:

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Wien:

Näytä kaikki 757 hotellia kohteessa Wien
Hilton Vienna Plaza

Hilton Vienna Plaza

Schottenring 11, Vienna
5.0 kautta 5.0
4,2 / 5 (13 arvostelua)

Universitat Wien ja Burgtheater ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Wienin kaupungintalo ...

127 €

127 €
Ruby Marie Hotel Wien

Ruby Marie Hotel Wien

Mariahilfer Straße 120, Vienna
3.5 kautta 5.0
4,4 / 5 (14 arvostelua)

Museumsquartier, Leopold-museo ja Taidehistoriallinen museo sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Stephansplatz sijaitsee 3 kilometrin päässä.

72 €

72 €
Hilton Vienna Danube Waterfront

Hilton Vienna Danube Waterfront

Handelskai 269, Vienna
4.5 kautta 5.0
4,6 / 5 (18 arvostelua)

Stadionbad ja Ernst Happel -stadion sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Wiener Prater ja Riesenrad ovat myös 3 kilometrin ...

96 €

96 €
NH Wien Belvedere

NH Wien Belvedere

Rennweg 12a, Vienna
4.0 kautta 5.0
4,0 / 5 (24 arvostelua)

Orangery, Belvedere ja Wienin kaupunginpuisto sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Wienin valtionooppera ja Wiener Secession ovat myös ...

56 €

56 €
Novum Hotel Congress Wien am Hauptbahnhof

Novum Hotel Congress Wien am Hauptbahnhof

Wiedner Guertel 34, Vienna
3.0 kautta 5.0
2,8 / 5 (22 arvostelua)

Bahnorama ja Belvedere sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Wienin valtionooppera ja Zoom ovat myös 3 kilometrin päässä.

37 €

37 €
Hotel Schani Wien

Hotel Schani Wien

Karl-Popper-Strasse 22, Vienna
4.0 kautta 5.0
4,4 / 5 (7 arvostelua)

Bahnorama ja Belvedere sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Wienin valtionooppera ja Wiener Secession ovat myös 3 kilometrin ...

62 €

62 €
Hotel de France

Hotel de France

Schottenring 3, Vienna
4.0 kautta 5.0
4,2 / 5 (67 arvostelua)

Universitat Wien, Burgtheater ja Wienin kaupungintalo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Itävallan parlamenttirakennus ...

102 €

102 €
Das Tigra Hotel

Das Tigra Hotel

Tiefer Graben 14-20, Vienna
4.0 kautta 5.0
4,4 / 5 (8 arvostelua)

Holocaust Memorial, Burgtheater ja Espanjalainen ratsastuskoulu sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Stefanin katedraali ja Hofburgin ...

112 €

112 €
ARCOTEL Wimberger Vienna

ARCOTEL Wimberger Vienna

Neubauguertel 34-36, Vienna
4.0 kautta 5.0
4,1 / 5 (14 arvostelua)

Keskuskirjasto ja Zoom sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Wienin valtionooppera ja Schönbrunnin linna ovat myös 3 kilometrin päässä.

67 €

67 €
SHS Hotel Fürstenhof Wien

SHS Hotel Fürstenhof Wien

Neubaugürtel 4, Vienna
3.0 kautta 5.0
3,5 / 5 (2 arvostelua)

Keskuskirjasto ja Zoom sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Wienin valtionooppera ja Schönbrunnin linna ovat myös 3 kilometrin päässä.

51 €

51 €
Kartta

Wien yleistä

Arkkitehtuurin ja kulttuurin kiehtova yhdistelmä Wien on yksi Euroopan suosituimmista kaupunkilomakohteista. Tonavan rantaviivaa mukaileva Itävallan pääkaupunki tunnetaan upeista rakennuksistaan, eläväisestä kaupunkikulttuuristaan ja maailmankuuluista säveltäjistään. Wieniä on usein kutsuttu myös musiikin pääkaupungiksi, sillä kaupungin konserttitarjonta on suorastaan ylitsepursuavaista.

Wienin lukuisat museot, palatsit ja vertaansa vailla olevat ostosmahdollisuudet takaavat, että tekeminen tässä Keski-Euroopan paratiisissa ei taatusti lopu kesken. Myös kaupungin laadukkaat ravintolat sekä suussa sulavia herkkuja tarjoilevat kahvilat ja konditoriat pitävät huolen matkailijan viihtyvyydestä. Matka Wieniin ei ole täydellinen ilman palasta paikallista makuelämystä, sacherkakkua.

Habsburgien keisarisuvun aikainen ainutlaatuinen miljöö ja ilmapiiri yhdistyvät Wienissä viehättävällä tavalla moderniin arkkitehtuuriin ja nykypäivän elämänmenoon. Kesäisin vehreät puistot toimivat oivallisina levähdyspaikkoina kunnon kaupunkikierroksen lomassa, kun taas talvimaisemaa värittävät Wienin tunnelmalliset joulumarkkinat sekä tanssiaiset. Wien tarjoaakin matkailijoille elämyksiä kaikkina vuodenaikoina.

Klassinen Wien on helppo mutta monipuolinen lomakohde niin pariskunnille kuin lapsiperheillekin. Jo pelkästään kaupungilla kävelemällä ja kahviloissa istuskelemalla voi sukeltaa aidon wieniläistunnelman syövereihin. Lisäksi koettavaa löytyy myös ydinkeskustan ulkopuolelta. Wienin sulosävelet kutsuvat sinua jo, kuuletko?

Paras aika matkustaa kohteeseen Wien

Wien on ympärivuotinen matkakohde, joka tarjoilee monipuolisia elämyksiä niin kesä- kuin talviaikaan. Kaupunki puhkeaa kauneimpaan kukoistukseensa pääsiäisen tienoilla, mutta myös loppuvuosi talvimarkkinoineen ja uudenvuodenkonsertteineen on suosittua matkustusaikaa. Kiireisin turistisesonki asettuu heinä-elokuun vaihteeseen, jolloin kesä on kuumimmillaan ja keskieurooppalaiset viettävät kesälomiaan. Majapaikan löytäminen Wienistä on sesongista riippumatta helppoa, sillä vaihtoehtoja on tarjolla runsain mitoin. Suosituimmat lomaviikot saattavat kuitenkin näkyä hintatasossa jonkin verran.

Parhaat palat Wien

Palatsien loistetta ja musiikillista ilotulitusta

Valtaosa Wienin tärkeimmistä nähtävyyksistä sijaitsee kaupungin ydinkeskustan välittömässä läheisyydessä. Wieniä kiertävän kehäkadun, Ringstrassen varrelta löytyy mm. oopperatalo, useita museoita sekä lukuisia virkistäviä puistoalueita. Kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä ovat keisarivallan aikaiset linnat, joista eritoten Hofburg, Belvedere ja Schönbrunn ovat nousseet tunnetuimpien joukkoon.

Hofburgin laaja palatsialue sijaitsee vanhan kaupungin eteläreunalla, ja sieltä löytyvät nykyään mm. kansalliskirjasto sekä espanjalainen ratsastuskoulu. Schönbrunn kohoaa hieman kauempana Wienin ydinkeskustasta, mutta matka sinne taittuu helposti ja nopeasti julkisilla kulkuneuvoilla. Schönbrunn tunnetaan keisarinna Sissin entisenä kesäasuntona, joka ei vuosien saatossa ole kadottanut keisarillista loistoaan. Palatsin alueelta löytyy myös eläintarha, joka varmasti kiinnostaa perheen pienimpiä. Prinssi Eugenen entisenä kesähuvilana kunnostautunut Belvedere esittelee matkailijalle aimo kattauksen itävaltalaista taidetta. Palatsi sijaitsee heti Ringstrassen ulkopuolella, ja sinne on helppo siirtyä jalkaisinkin.

Aivan vanhan kaupungin ytimessä kohoaa mahtipontinen Stephansdom, goottilaistyylinen katedraali, jonka yli 130 metrisestä tornista avautuvat huikaisevat maisemat yli koko kaupungin. Ei muuta kuin portaita kapuamaan! Lämpiminä päivinä kannattaa levähtää jossakin kaupungin puistoista, joissa järjestetään myös paljon tapahtumia. Praterin kaupunginosan viheralueet hakevat vertaisiaan, ja alueelta löytyy myös huvipuisto.

Oopperasta ja klassisesta musiikista kiinnostuneelle Wien on todellinen aarreaitta. Kaupungista löytyy useampia konserttisaleja, kuin monesta maasta yhteensä, ja Wienissä ovat asuneet niin Mozart, Schubert kuin Beethovenkin. Wienissä voit antautua musiikin vietäväksi esimerkiksi Mozartin harjoittelusalissa tai kuunnella huippusuosittuja Wienin filharmonikkoja ainutlaatuisella akustiikalla varustetussa Musikverein-konserttisalissa.

Shoppailijan kohteet

Erinomaisen shoppailukaupungin maineessa oleva Wien pitää sisällään kolme tärkeää ostosaluetta: Inner Stadt ydinkeskustassa, pääostoskatu Mariahilfer Strasse sekä Neubau, joka sijaitsee aivan Mariahilfer Strassen tuntumassa. Monet maailmanluokan merkit sekä pienemmät paikalliset liikkeet ovat vahvasti edustettuina alueiden katukuvassa. Wien tunnetaan myös viehättävistä vanhoista tavaroistaan, joita kannattaa suunnata etsimään ainakin pienistä antiikkikaupoista sekä Naschmarktin kuuluisalta kirpputorilta.

Herkuttele

Wien on erityisen tunnettu maailmankuuluista herkuistaan sacherkakusta, wieninleikkeestä sekä omenastruudelista. Näiden ajattomien klassikoiden rinnalla kaupungista löytyy myös ruokakulttuurin modernimpi puoli. Päivisin paikalliset ja matkailijat kerääntyvät yhdessä kahviloihin ihailemaan kaupungin vilskettä, ja iltaisin nautiskellaan hyvistä viineistä jossakin Wienin sadoista, ellei jopa tuhansista ravintoloista.

Lomavinkit Wien

Asemastaan Itävallan pääkaupunkina huolimatta, Wien on kooltaan suhteellisen pieni, ja siihen on helppo tutustua lyhyenkin vierailun aikana vaikkapa jalkaisin. Useimmat nähtävyydet ja viehättävät viheralueet ovat sopivan kävelymatkan päässä toisistaan, ja valtaosa Wienin keskustasta on kävelykatua. Kun jalat alkavat väsyä, astuu Wienin erinomainen julkinen liikenne mukaan kuvioihin. Bussien ja junien ohella etenkin metro ja raitiovaunut ovat helppoja ja nopeita kulkupelejä siirryttäessä paikasta toiseen. Joukkoliikenne on myös täysin integroitua: samat liput käyvät kaikkiin kulkuvälineisiin.

Oman auton vuokraaminen matkan ajaksi ei ole tarpeen, ellei tarkoituksena ole tutustua Itävaltaan laajemminkin.

Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.