Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Helsinki Gotlannin lääni

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa lennoista välille Helsinki - Gotlannin lääni

Lähtölentokentän IATA-koodi HEL
Kohdelentokentän IATA-koodi VBY
Lennon hinta 267 €

Halvat lennot Helsingistä Gotlantiin

Lähes keskellä Itämerta sijaitsee Gotlannin saari. Saaren pituus päästä päähän on 176 kilometriä, mutta rantaviivaa sillä on kunnioitettavat 800 kilometriä. Ihania rantoja ja uimapaikkoja on siis Gotlannissa enemmän kuin riittämiin. Saaren erikoisuuksia ovat kalkkikivimuodostelmat, toiselta nimeltään raukit, jotka ovat muotoutuneet aikojen saatossa rapautumisen seurauksena. Luonnon kädenjälkiin voi tutustua myös Lummelundan tippukiviluolissa.

Lomakohteena Itämeren pieni suuri saari

Gotlannin saarella on ollut asutusta jo tuhansia vuosia. Viikinkiaikaan Gotlanti oli tärkeä kauppapaikka, mistä todisteena ovat saarelta löytyneet valtavat määrät vanhoja kolikoita. Kaupankäynti ei päättynyt kuitenkaan viikinkeihin, sillä Visbystä tuli myöhemmin yksi Itämeren hansakaupungeista. Voit itse kokea aitoa viikinkitunnelmaa Toftan viikinkikylässä tai osallistua joka vuosi elokuussa järjestettävälle keskiaikaviikolle. Unohda siis hetkeksi arjen kiireet, sammuta älylaitteet ja tee lomallasi aikahyppy menneeseen! Muista toki ensin varata halvat lennot Helsingistä Gotlantiin nykyaikaiseen tyyliin ebookersin kautta.

Lennot Helsingistä Gotlantiin

Kesä on luonnollisesti Gotlannin matkailusesongin vilkkainta ja suosituinta aikaa. Tätä edistää muita vuodenaikoja paremmat kulkuyhteydet myös Suomesta käsin. Esimerkiksi Helsingistä Gotlantiin pääsee suorilla lennoilla vain kesäkuukausina. Muina aikoina välilasku tehdään Tukholmassa. Lyhimmillään yhden välilaskun sisältävä lentomatka kestää Helsingistä Visbyhyn keskimäärin noin kaksi ja puoli tuntia. Suorat lennot Helsingistä Gotlantiin kestävät tunnin verran vähemmän. Vierailijoita käy Gotlannissa vuosittain moninkertaisesti saaren omaan asukaslukuun verrattuna. Vaikka talven tullen aurinkoiset hiekkarannat saavat päälleen lumipeitteen ja jotkin nähtävyyksistä eivät ole auki muuta kuin kesäisin, ei se silti estä matkustamista Gotlantiin muinakaan vuodenaikoina. Saarella on yli 90 kirkkoa, keskiaikaisia rakennuksia sekä Visbyn kaupunginmuuri, joihin voi käydä tutustumassa milloin tahansa – puhumattakaan kalkkikivimuodostelmista tai kauniista rannoista, jotka ovat pysyneet paikoillaan jo vuosituhansien ajan ja ovat avoinna matkailijoille säällä kuin säällä. Tutustu myös Visbyn viehättäviin ravintoloihin ja maista maukkaita paikallisia herkkuja, kuten lammasruokia, gotlantilaista sahramipannukakkua tai sinivatukoista valmistettua hilloa.

Lähtö Helsinki-Vantaan lentoasemalta

Kun lennot Helsingistä Gotlantiin on varattu ja matkalippu taskussa, on aika suunnata kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Pääkaupungista tai lähiseudulta matkansa aloittavat voivat astella Helsingistä bussiin numero 615 tai Finnair City Busiin. Noin puolessa tunnissa ollaan jo Helsinki-Vantaalla. Vaihtoehtona ovat myös vuonna 2015 avattua kehärataa pitkin kulkevat I- ja P-junat, jotka saapuvat myös puolessa tunnissa lentoasemalle. Jos bussin tai junan aikataulut tuntuvat liian tiukoilta, hyppää taksin kyytiin. Muualta päin Suomea saapuvat matkailijat voivat hyödyntää kotimaan sisäisiä lentoja, jos junassa tai bussissa istuminen tuntuu liian aikaa vievältä. Kaukoliikenteen busseilla tai kaukojunilla matkustavat voivat kehäradan myötä vaihtaa Tikkurilassa I-junaan ja saapua Helsinki-Vantaalle raiteita pitkin tai vaihtoehtoisesti paikallisbussilla. Vaikka lentomatka Gotlantiin ei olekaan pitkä, voi loman aloittaa jo kotimaassa yöpymällä lentoaseman lähistön hotelleissa. Maittavan aamiaisen jälkeen loppumatka lentoaseman terminaaliin taittuu maksuttoman bussikuljetuksen kyydissä. Omalla autolla lentoasemalle matkaavat voivat jättää autonsa matkan ajaksi parkkiin lentokentän maksullisille pysäköintialueille.

Saapuminen Gotlantiin

Gotlannin lentoasema sijaitsee saaren ainoassa kaupungissa Visbyssä 3,5 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kesäisin matkailukauden ollessa vilkkaimmillaan lentoasemalta kulkee bussiyhteys keskustaan. Muina aikoina on turvauduttava taksiin tai vuokrattava auto lentokentällä palvelevista autovuokraamoista. Auton vuokraamisesta on hyötyä myös siinä tapauksessa, jos aikoo kierrellä Visbyn lisäksi muuallakin Gotlannissa. Paikasta toiseen pääsee kulkemaan toki linja-autoillakin. Gotlanti ei kuitenkaan ole kooltaan mikään järin iso saari, joten hyvä vaihtoehto on nauttia saaren maisemista pyörän selästä. Kohota kuntoa, tutustu nähtävyyksiin ja kierrä vaikka koko saari pyöräillen!

Onko kohteiden Helsinki ja Gotlannin lääni välillä suoria lentoja?

Onko Finnair valintasi lennolle kohteeseen Gotlannin lääni? Loistava valinta! Se on yksi suosituimmista yhtiöistä, joka liikennöi suoria lentoja kohteiden Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa) ja Visby (VBY) välillä, joten voit olla varma, että matkasi on mukava.

Kuinka kauan suora lento kohteiden Helsinki ja Gotlannin lääni välillä kestää?

Kohteiden Helsinki ja Gotlannin lääni välinen etäisyys on 480 km, ja suora lento kestää suurin piirtein 1 tunti ja 20 minuuttia. Lentoaika voi kuitenkin olla niinkin vähäinen kuin 1 tunti ja 20 minuuttia. Pidä silmällä tunnettujen lentoyhtiöiden, kuten SAS ja Singapore Airlines, erikoistarjouksia.

Mitkä ovat parhaat lentokentät kohteiden Helsinki ja Gotlannin lääni välisille lennoille?

Jos olet matkalla kohteiden Helsinki ja Gotlannin lääni välillä, Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa) tulee mitä luultavimmin olemaan lähtölentokenttäsi ja Visby (VBY) saapumislentokenttäsi.

Mitkä ovat suosituimpia kohteiden Helsinki ja Gotlannin lääni välillä lentäviä lentoyhtiöitä?

Kohteiden Gotlannin lääni ja Helsinki välillä lentää lukuisia lentoyhtiöitä, mutta jos haluat lentää yhden parhaimpiin kuuluvan kyydissä, tarkista näiden neljän hyvämaineisen lentoyhtiön tarjonta:

  • SAS, 115 lentoa kuussa
  • Singapore Airlines, 21 lentoa kuussa
  • Norwegian Air Shuttle, 17 lentoa kuussa
  • Finnair, 11 lentoa kuussa
Kuinka monta lentoa kohteiden Helsinki ja Gotlannin lääni välillä on?

Viime hetken matkat voivat piristää arkea. 6 jokapäiväistä lentoa reitillä Helsinki – Gotlannin lääni takaavat, että voit valita itsellesi parhaiten sopivan lentoajan.

Varatuimmat hotellit Gotlannin lääni

Näytä kaikki 261 majoitusliikettä kohteessa Gotlannin lääni
135 €
Clarion Hotel Wisby

Clarion Hotel Wisby

4.0 kautta 5.0 Strandgatan 6, Visby
Clarion Hotel Wisby on saanut mainiota palautetta ilmaisesta aamiaisestaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Almedalen. Majoitusliikkeessä on saatavilla ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa, täyden palvelun kylpylä ja sisäuima-allas. Tässä 4 tähden hotellissa on 212 huonetta 4 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön muun muassa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja minibaarin.
161 €
First Hotel Kokoloko

First Hotel Kokoloko

3.0 kautta 5.0 Söderväg 56, Visby
First Hotel Kokoloko sijaitsee kävelymatkan päässä kohteesta Visbyn lauttaterminaali. Majoitusliikkeessä on saatavilla ilmainen aamiainen, ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa ja ulkouima-allas. Tässä 3 tähden hotellissa on 90 huonetta. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön muun muassa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja taulutelevision.
188 €
Novi Resort

Novi Resort

4.0 kautta 5.0 S:t Göransgatan 31, Visby
Novi Resort on saanut hyvää palautetta kätevästä pysäköinnistään. Majoitusliike sijaitsee kävelymatkan päässä kohteesta Kasvitieteellinen puutarha. Majoitusliikkeessä on saatavilla ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa, ilmainen omatoiminen pysäköinti ja 2 ravintolaa. Tässä vuonna 2007 rakennetussa 4 tähden lomakylässä on 125 huonetta 4 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja taulutelevisiot.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.