Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Helsinki Pohjois-Savo

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa lennoista välille Helsinki - Pohjois-Savo

Lähtölentokentän IATA-koodi HEL
Kohdelentokentän IATA-koodi KUO
Lentovaihtoehtoja 1
Lennon hinta 80 €
Keskimääräinen lentoaika 1 tuntia 0 minuuttia

Halvat lennot Helsingistä Kuopioon

Etelä‑Suomen suurissa kaupungeissa kaikilla on aina kiire, ja stressikäyrä nousee taivaisiin pääkaupunkiseudun ruuhkissa jumittaessa. Lepoa ja rauhaa ei tarvitse lähteä hakemaan kovin kaukaa, sillä lupsakka Kuopio odottaa Pohjois‑Savossa. Kallaveden rannalla komeileva kaupunki on etenkin kesäisin suosittu lomakohde, joten etsi halvat lennot Helsingistä Kuopioon ebookersin sivuilta ja suuntaa Savon sydänmaille. Ihaile Puijon tornista avautuvaa näkymää Kallavedelle ja osta herkullinen muikkukukko mukaan Kuopion torilta. Lennot Helsingistä Kuopioon hyödyttävät erityisesti kiireisiä liikematkailijoita, joilla on parempaakin tekemistä kuin ajella viitostietä edestakaisin. Kuopiosta on helppo jatkaa matkaa minne päin Keski‑Suomea tahansa, sillä kaupungista pääsee junalla tai bussilla kaikkiin lähiseudun merkittäviin kaupunkeihin. Lisäksi Kuopion matkustajasatamasta pääsee kesällä risteilylle Savonlinnaan ja Heinävedelle.

Kuopion parhaat nähtävyydet ja tapahtumat

Suvi on suosituinta matkailuaikaa Suomessa, ja kesäkuukausina myös Kuopio on täynnä iloista hyörinää. Varaa lento Helsingistä Kuopioon kesän hauskimpien tapahtumien aikaan. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Kuopio tanssii ja soi ‑festivaali tai Kuopion kansainväliset viinijuhlat, jotka houkuttelevat kaupunkiin tuhansia vierailijoita. Puijon hyppyrimäet ja niiden yläpuolelle kohoava Puijon torni ovat yhdessä yksi Kuopion suosituimpia nähtävyyksiä. Komeiden näköalojen lisäksi Puijolla nähdään näyttäviä mäkihyppysuorituksia muun muassa Puijon kisojen aikaan. Kaupungin sydämessä sijaitseva Kuopion tori ja sen reunalla oleva Kauppahalli ovat ehdottomasti vierailun arvoisia kohteita. Lennot Helsingistä Kuopioon kannattaa jo pelkästään Hanna Partasen legendaaristen kalakukkojen vuoksi, mutta varsinkin markkina‑aikaan torilla myydään kaikkea maan ja taivaan välillä. Urheilun ystävät viihtyvät KuPSin tai KalPan peleissä, ja kulttuurinnälkäiset voivat tutustua Kuopion museon ja taidemuseon kokoelmiin.

Suorat lennot Helsingistä Kuopioon

Pääkaupunkiseudulta Savoon pääsee harvinaisen näppärästi Finnairin suorilla lennoilla, joita on tarjolla pitkin vuotta. Kesä on lomailijoiden kannalta parasta matka‑aikaa, mutta vuorot Helsingin ja Kuopion välillä on suunniteltu lähinnä liikematkailijoiden tarpeita silmällä pitäen. Lentoja on kuitenkin tarjolla päivittäin vuoden ympäri, joten vertaile suoria lentoja Helsingistä Kuopioon ebookersin sivuilla ja valitse itsellesi sopivin vuoro. Tuttu ja turvallinen Finnair liikennöi lennot Kuopiosta Helsinkiin ja takaisin. Suora lento Helsinki–Kuopio‑välillä kestää noin tunnin tai jopa vähän alle, joten lennolle ei kannata varata kovin pitkää kirjaa matkalukemiseksi. Vuodenajasta riippuen lentoja on tarjolla vaihtelevasti eri vuorokaudenaikoina. Helsingistä lähtevät matkailijat voivat hyvällä omallatunnolla nukkua kesäisin vähän pidempään aamulla, sillä lentoja on tarjolla vain alkuiltapäivän ja keskiyön välillä. Syksyn koittaessa on aika palata ruotuun, mikä näkyy aamulentojen lisääntyvässä tarjonnassa Helsinki–Kuopio‑välille.

Lähtö Helsinki‑Vantaan lentoasemalta

Oman auton saa kätevästi Helsinki‑Vantaan lentoaseman maksulliseen pitkäaikaisparkkiin, mutta auton voi halutessaan jättää myös kotiin. Lentoasemalle on erittäin hyvät julkiset liikenneyhteydet eri puolilta pääkaupunkiseutua. Rautatientorilta pääsee Helsinki‑Vantaalle Finnair City Busilla tai HSL:n bussilla numero 615, ja kyytiin voi nousta myös matkan varrella olevilta pysäkeiltä. Matkaan kannattaa varata aikaa 30–45 minuuttia. Vähintään yhtä kätevä vaihtoehto on kehärataa pitkin reissaaminen. Tikkurilan ja Myyrmäen kautta kulkevat I‑ ja P‑junat kuljettavat matkalaiset päärautatieasemalta Helsinki‑Vantaan lentoasemalle noin puolessa tunnissa. Kotimaan lennoilla lähtöselvityksen tulee olla tehtynä viimeistään 45 minuuttia ennen koneen lähtöaikaa, mutta Finnairilla sen voi hoitaa myös kätevästi netissä.

Saapuminen Kuopioon

Lennot Kuopion päässä laskeutuvat Siilinjärven kunnan puolella sijaitsevalle Kuopion lentoasemalle, jolta on matkaa Kuopioon noin 14 kilometriä. Takseja päivystää lentoaseman edessä saapuvien lentojen aikataulujen mukaan, mutta Savon Taksidata tarjoaa myös kiinteähintaisia kimppataksipalveluja kentältä kaupunkiin ja takaisin. Arkisin Kuopion lentoasemalle pääsee myös bussilla numero 40, joka kulkee Kuopion lisäksi myös Siilinjärven ja Savilahden kautta.

Varatuimmat hotellit Pohjois-Savo

Näytä kaikki 514 majoitusliikettä kohteessa Pohjois-Savo
114 €
Scandic Atlas

Scandic Atlas

4.0 kautta 5.0 Haapaniemenkatu 22, Kuopio
Scandic Atlas on saanut mainiota palautetta ilmaisesta aamiaisestaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Kuopio Art Museum. Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä ravintolan ja baarin. Tässä 4 tähden hotellissa on 130 huonetta 5 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat asiakkaille LCD-televisiot ja minibaarit.
117 €
Lapland Hotels Kuopio

Lapland Hotels Kuopio

3.5 kautta 5.0 Puijonkatu 32, Kuopio
Lapland Hotels Kuopio sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Kuopion jäähalli (Niiralan Monttu). Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen aamiaisen, ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja ravintolan. Tässä 3,5 tähden hotellissa on 139 huonetta. Kaikki huoneet tarjoavat ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja taulutelevisiot.
126 €
Spa Hotel Rauhalahti

Spa Hotel Rauhalahti

3.5 kautta 5.0 Katiskaniementie 8, Kuopio
Spa Hotel Rauhalahti sijaitsee ostoskeskuksen yhteydessä ja lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Katiskaniemi Nature Reserve. Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen aamiaisen, ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja ilmaisen omatoimisen pysäköinnin. Tässä 3,5 tähden hotellissa on 144 huonetta 4 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja taulutelevisiot.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.