Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Tietoa lennoista välille Turku - Budapest

Lähtölentokentän IATA-koodi TKU
Kohdelentokentän IATA-koodi BUD

Budapest on Tonavan rannan kaupunki, jossa yhdistyvät uusi ja vanha.

Etsi ja varaa nyt kätevät lennot Turusta Budapestiin, Tonavan halkomaan kaupunkiin, joka muodostuu kahdesta erillisestä osasta, metsäisten kukkuloiden peittämästä Budasta ja alavasta, tasaisesta Pestistä. Kaupungin kohokohta on Tonava kauniine siltoineen ja rantoineen.

Turku–Budapest-lennot

Halpoja lentoja Turusta Budapestiin on vaivatonta löytää. Suoria lentoyhteyksiä kaupunkien välillä ei tällä hetkellä ole, mutta kohtuuhintaiset, välilaskulliset lennot ovat hyvä vaihtoehto. Voit valita lentoyhtiöksi esimerkiksi airBalticin tai Finnairin ja välilaskupaikaksi esimerkiksi Helsingin tai Riian. Matka-aikaa parhailla yhteyksillä jää noin neljä tuntia, kun vaihto on Riiassa, mutta lippujen hinnassa voi säästää selvästi, mikäli valitsee hiukan hitaamman vaihtoyhteyden. Finnairin lennot Helsingin kautta haukkaavat reilut kahdeksan tuntia. Lennot kannattaa varata viimeistään noin puolitoista kuukautta ennen matkaa, koska hinnat ovat silloin alhaisimmillaan. Edullisin lentopäivä Budapestiin on tiistai, kallein taas perjantai, ja iltalennot ovat aamua ja keskipäivää edullisempia – nämä niksit kannattaa ottaa huomioon matkaan varatessa, mikäli voit valita matkapäivän vapaasti.

Turusta matkaan

Turun lentoasema (TKU) sijaitsee hyvin lähellä Turun keskustaa, vain kahdeksan kilometrin päässä. Turun kaupunki ottaa parhaillaan käyttöön uutta, ekologista sähköbussijärjestelmää, ja lentoasemalle liikennöivällä linjalla 1 uusi teknologia onkin jo käytössä ja palvelee hyvin. Sataman ja kauppatorin kautta lentoasemalle pääsee linjalla 1. Sähköbusseissa on ilmainen langaton verkko, joten voit vaikka tarkistaa Budapestin sään ja liikennetiedotteet vielä juuri ennen matkaa. Turun lentoasemalle voi tietenkin kulkea myös taksilla tai omalla autolla, jonka saa parkkiin kätevästi terminaalirakennuksen edustalle. Nopean lähtöselvityksen ja turvatarkastuksen jälkeen voit levähtää hetken mukavassa kahvilassa ja tehdä viime hetken ostoksia. Turun lentoasemalla ei yleensä ole pitkiä jonoja ja ruuhkia, joten matka alkaa mukavasti.

Saapuminen Budapestiin

Budapestin Ferenc Lisztin kansainvälinen lentoasema (BUD) tunnettiin aiemmin Ferihegy-nimellä, mutta nimi vaihdettiin lentoaseman uudistustöiden jälkeen vuonna 2011. Samalla kentän laajennusosa Sky Court valmistui entisten 2A- ja 2B-terminaalien väliin. Noin viiden kilometrin päässä sijaitsee terminaali 1, joka palvelee halpalentoyhtiöitä. Myös se on moderni, sillä se peruskorjattiin vuonna 2005. Kentältä on Budapestin keskustaan hyvät liikenneyhteydet. Jokaisen terminaalin edustalta lähtee bussi 200E, jolla pääsee Kőbánya-Kispestin metroasemalle. Matka jatkuu metrolinjalla M3 muualle Budapestiin. Bussi huristelee päiväsaikaan 12 minuutin, metro neljän minuutin vuorovälein. Budapestin julkisen liikenteen liput ostetaan muuten etukäteen, mutta lentokenttäbussissa lippuja saa myös kuljettajalta. Bussimatkan varrelle, noin kilometrin päähän lentoasemasta, jää myös Ferihegyn rautatieasema, jolta on loistavat yhteydet eri puolille Unkaria. Toki kentältä kaupunkiin pääsee kätevästi myös taksilla tai omalla autolla, ja kentältä voi kätevästi myös vuokrata auton. Aamuisin ja iltapäivisin taksilla ja autolla liikkuminen ei kuitenkaan ole se kaikkein nopein vaihtoehto, koska kaupunki on varsin ruuhkainen. Matkaa lentoasemalta ydinkeskustaan on noin 16 kilometriä.

Budapestin parhaat palat

Aloita tutustuminen Budapestiin Budan puolelta – tässä kaupungissa et voi millään välttää historian siipien havinaa. Gellértinvuori on upea näköalapaikka, ja sen pohjoispuolella kohoaa Linnavuori. Budan linnaan ja siellä toimiviin museoihin sekä keskiaikaiseen kaupunginosaan tutustumiseen kannattaa varata riittävästi aikaa, etenkin kun vieressä sijaitsevat myös vaikuttava Matiaksenkirkko ja Kalastajanlinnake. Jos historia tässä kohtaa riittää, voit turvallisin mielin siirtyä vaikkapa Pestin puolelle shoppailemaan. Kaupat odottavat Tonavan rannan tuntumassa. Tunnetuin ostoskatu on Váci utca -kävelykatu. Samoin Pestin puolella sijaitsevien Keletin ja Nyugatin rautatieaseman vieressä on suuret, modernit ostoskeskukset.

Budapest tarjoaa loistavat mahdollisuudet viettää juuri sellaista lomaa, josta olet aina haaveillut. Halvat lennot Turusta Budapestiin odottavat varaamista.

Onko kohteiden Turku ja Budapest välillä suoria lentoja?

Valitettavasti kohteiden Turku ja Budapest välillä ei ole suoria lentoja tällä hetkellä. Voit varata välilaskullisen lennon, mutta muista varata lippusi ajoissa, jos haluat lähteä matkaan pian.

Mitkä ovat parhaat lentokentät kohteiden Turku ja Budapest välisille lennoille?

Jos olet lentämässä kohteiden Turku ja Budapest välillä, Turku (TKU) tulee mitä todennäköisemmin olemaan lähtökenttäsi ja Budapest (BUD-Ferenc Liszt Intl.) saapumislentokenttäsi.

Kuinka monta lentoa kohteiden Turku ja Budapest välillä on?

2 päivittäistä lentoa välillä Turku – Budapest takaavat, että loman varaaminen kohteeseen Budapest on helppoa.

Varatuimmat hotellit Budapest

Näytä kaikki 1 788 majoitusliikettä kohteessa Budapest
55 €
Bliss Hotel And Wellness

Bliss Hotel And Wellness

4.0 kautta 5.0 Ó utca 43-49, Budapest
Bliss Hotel And Wellness on saanut loistavaa palautetta sijainnistaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Unkarin valtion oopperatalo. Majoitusliike tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä täyden palvelun kylpylän ja sisäuima-altaan. Tässä 4 tähden hotellissa on 34 huonetta 8 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön muun muassa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja taulutelevision.
70 €
Danubius Hotel Gellert

Danubius Hotel Gellert

4.0 kautta 5.0 Szent Gellert ter 2, Budapest
Danubius Hotel Gellert on saanut loistavaa palautetta sijainnistaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Gellértin kylpylä. Majoitusliike tarjoaa asiakkaille esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä 2 ravintolaa ja baarin. Tässä vuonna 1918 rakennetussa 4 tähden hotellissa on 234 huonetta 5 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja taulutelevision.
75 €
Cortile Budapest Hotel

Cortile Budapest Hotel

3.5 kautta 5.0 Dessewffy utca 14., Budapest
Cortile Budapest Hotel sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Unkarin valtion oopperatalo. Majoitusliike tarjoaa asiakkaille esimerkiksi ilmaisen aamiaisen, ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja ulkouima-altaan. Tässä 3,5 tähden hotellissa on 36 huonetta. Kaikki huoneet tarjoavat ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja memory foam -patjalliset sängyt.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.