Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Löydä täydellinen lentosi yli 400 lentoyhtiön joukosta

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Pohjois-Savo Ivalo

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa lennoista välille Pohjois-Savo - Ivalo

Lähtölentokentän IATA-koodi KUO
Kohdelentokentän IATA-koodi IVL
Lennon hinta 209 €

Suuntaatko Kuopion seudulta pohjoisimpaan Suomeen, esimerkiksi Saariselälle?

Ivalon tärkein vetonaula on alle 30 kilometrin päässä etelässä sijaitseva Saariselän matkailukeskus, joka eroaa luonteeltaan Lapin muista vastaavista. Kullanhuuhdonnastakin Ivalo tunnetaan. Varaa lennot Kuopiosta Ivaloon ja vietä unohtumaton loma yhä paljolti koskemattoman luonnon keskellä.

Kuopio–Ivalo-lennot

Suoria lentoja Kuopiosta Ivaloon ei ole tarjolla, joten lennot on varattava Etelä-Suomen kautta. Finnairin yhteydet ovat kuitenkin nopeita – matka-aikaa halvoilla lennoilla Kuopiosta Helsingin kautta Ivaloon kertyy nopeimmillaan vain reilut kolme tuntia. Hieman hitaammilla yhteyksillä lentoaikaa on 4–7 tuntia. Tarjolla on sekä aamu- että iltalentoja. Jos lähdet matkaan Kuopiosta varhain aamulla, olet perillä Ivalossa jo varhain iltapäivällä, jolloin aikaa jää pelkän matkanteon lisäksi muuhunkin. Reitillä ei ole kilpailua, joten liput kannattaa varata hyvissä ajoin, 1–2 kuukautta ennen matkaa ja pitää myös silmällä Finnairin tarjouskampanjoita. Edullisimmillaan lennot ovat huhti–toukokuussa, talvikauden jälkeen. Yleisesti ottaen sunnuntai on edullisin lentopäivä Kuopiosta Ivaloon. Monet lentävät Lappiin lauantaina, joten se on päivistä kallein.

Kuopiosta lennolle

Kuopion lentoasema (KUO) sijaitsee Siilinjärven kunnassa, Rissalassa, noin 14 kilometriä Kuopion keskustasta koilliseen. Kuopion seudun joukkoliikenteellä on lentoasemalle liikennöivä bussilinja 40, joka ajaa myös Siilinjärven ja Savilahden suuntiin. Bussi kulkee kerran tunnissa. Kentälle pääsee myös taksilla; palveleva taksiyhtiö on Savon Taksidata. Lentoasemalla on usein takseja terminaalin edustan tolpalla odottelemassa lentojen saapumista. Taksin voi myös tilata ilmaisesta taksipuhelimesta tai varata ennakkoon. Kuopion lentoasemalta löytyvät myös useiden autovuokraamoiden palvelutiskit.

Perille Ivaloon

Ivalon lentoasema (IVL) sijaitsee Törmäsen kylässä, 11 kilometrin päässä Ivalon keskustasta ja 25 kilometrin päässä Saariselältä. Suomen pohjoisin lentokenttä on avoinna ainoastaan saapuvien ja lähtevien lentojen aikaan ja avautuu aina kaksi tuntia ennen lentoa. Lentoasema on pieni, mutta siellä toimii mukava kahvila-myymälä, toinenkin kahvila ja porttialueella erillinen myymälä. Koko terminaalirakennuksessa on käytettävissä täysin ilmainen, kaikille avoin wifi-yhteys. Tarjolla on myös kokoustilat jopa 16 henkilölle sekä mukavia keinutuoleja ja takka, jonka lämmössä on mukava odotella lentoa vaikkapa kuumaa kaakaota tai mehua siemaillen. Matkatavarat saapuvat Ivalon kentällä yleensä melko nopeasti laskeutumisen jälkeen. Suksipussien ja muiden tilaavievien varusteiden käsittely sujuu sekin sutjakasti pohjoisella kentällä. Lentoasemalta pääsee bussilla Saariselälle ja Kiilopäähän Eskelisen Lapin Linjoilla, Inariin taas Kuljetusliike Ilmari Slantin kyydillä. Taksiyhtiöitä alueella toimii useita. Kyyti kannattaa varmistaa etukäteen, mutta takseja on lentojen saapumisaikoihin myös valmiina tolpalla. Lentoasemalla on useiden autovuokraamoiden palvelupisteet, joten oman auton saa alle kätevästi – toki toimitusta nopeuttaa auton varaaminen etukäteen. Autonvuokrauspalvelut löytyvät tuloaulasta. Terminaalin edustalta löytyy omalle autolle parkkitilaa, ja tarjolla on myös muutama sähkölämmityksellä varustettu paikka kovimpia talvipakkasia ajatellen.

Loma Ivalossa

Todennäköisesti loma kuin loma Ivalossa suuntautuu Saariselälle, joka on ainutlaatuinen matkailukeskus ja erämaa-alue. Sen kohokohta on upea tunturijono. Korkein tunturi on Sokosti, ja samaan kokonaisuuteen kuuluvat myös esimerkiksi Kaunispää, Kiilopää, Ukselmapää ja Vuomapää. Saariselkä sopii erittäin hyvin vaelluskohteeksi, koska sen luonto ei ole suunnattoman vaikeakulkuista. Tarjolla on myös runsaasti autiomajoja ja tupia. Saariselän laskettelukeskus sijaitsee Kaunispään ja Iisakkipään vieressä, noin kilometrin päässä Ivalon kylästä. Laskettelukeskuksen 11 rinteen lisäksi Saariselällä on erinomaiset hiihtoladut, kaikkiaan 180 kilometriä latuja, ja viime vuosina siellä on panostettu myös lumilautailumahdollisuuksien kehittämiseen. Hiihtokausi kestää lumetuksen avulla lokakuulta toukokuulle. Alueen matkailuvaltteihin lukeutuu edelleen myös kullanhuuhdonta.

Varaa heti halvat lennot Kuopiosta Ivaloon ja vietä unohtumaton Lapin-loma lasketellen tai hiihtäen, vaeltaen ja tunturiluonnossa samoillen tai kokeile onneasi kullanhuuhdonnassa.

Hotellit Ivalo

Näytä kaikki 54 majoitusliikettä kohteessa Ivalo
Hotel Kultahippu

Hotel Kultahippu

Petsamontie 1, Ivalo, Inari
  3.0 kautta 5.0
   
   
  3,7/5 (18 arvostelua)

  Taidenäyttelytila Kuulas ja Ivalojoen ranta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Saariselka Ski Resort ja Siidan saamelaismuseo ovat ...

  Hotel Kultahippu108 €

  Hotel Kultahippu108 €
  Aurora Village Ivalo

  Aurora Village Ivalo

  Posovuopaja, Inari
   3.0 kautta 5.0
    
    
   5,0/5 (2 arvostelua)

   Taidenäyttelytila Kuulas on 2,9 kilometrin ja Ivalojoen ranta on 3,5 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Saariselka Ski Resort ja Siidan ...

   Aurora Village Ivalo581 €

   Aurora Village Ivalo581 €

   Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

   Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

   Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.