Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Pohjois-Savo Riika

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa lennoista välille Pohjois-Savo - Riika

Lähtölentokentän IATA-koodi KUO
Kohdelentokentän IATA-koodi RIX
Lennon hinta 194 €

Edullista kaupunkilomailua varaamalla halvat lennot Kuopiosta Riikaan

Suomen sydänmailla savolaisten järvi- ja metsämaisemien syleilyssä ihmisen mieli lepää, mutta vähän vauhtia elämäänsä kaipaavat voivat hyödyntää Kuopion toimivia lentoyhteyksiä ja lähteä lomalle Latvian pääkaupunkiin Riikaan. Itämeren rannalla sijaitseva Riika on sympaattinen ja hintatasoltaan huokea matkakohde kaikille, jotka haluavat päästä lomalle vähällä vaivalla. Savosta on harvinaisen helppo lähteä ulkomaille, kun etsii halvat lennot Kuopiosta Riikaan ebookersin kautta ja lähtee tutustumaan ihanista kahviloistaan ja mainioista shoppailumahdollisuuksistaan tunnettuun pääkaupunkiin. Ilmeeltään Riika on sekoitus yksinkertaistettua neuvostorakentamista ja toisaalta upean taidokasta barokkiarkkitehtuuria, minkä ansiosta lennot Kuopiosta Riikaan varannut matkailija pääsee näkemään moni-ilmeistä kaupunkikuvaa. Riikaa ei ole syyttä suotta kutsuttu ”Pohjolan Pariisiksi”, joten suuntaa Väinäjoen rannoille ja nauti kaupunkilomasta Latviassa.

Kesäisen vilkas Riika ja tunnelmallinen talvi

Rantalomalle suuntaavat reissaajat ovat usein huolissaan paikallisista keleistä, mutta kaupunkilomailija voi ottaa sään suhteen hieman rennommin ja valita omaan kalenteriin sopivimman ajankohdan matkalle. Riika on suosittu kaupunki etenkin kesäaikaan, jolloin ilma on miellyttävän lämmin mutta harvoin tuskaisen helteinen. Talvella lämpötila laskee selkeästi nollan alapuolelle, silloin ihastuttavat joulumarkkinat ovat jo yksinään hyvä syy varata lennot Kuopiosta Riikaan. Riika sijaitsee aivan meren äärellä, mikä yleensä tasoittaa kaikkein kuumimmat ja kylmimmät kelit matkailuun sopiviksi. Kannattaa myös miettiä, mitä muuta lomallaan haluaa tehdä kuin käyskennellä kaupungilla, sillä vaikka kesä on muuten tapahtumien aikaa, esimerkiksi Latvian kansallisoopperan ja -baletin esitykset ovat tauolla. Syksyllä taas sumuisuus voi haitata kaupunkikierrosta, mutta shoppailua ja museokäyntejä se ei häiritse.

Parhaat tarjoukset löydät vertailemalla lentoja Riiasta Kuopioon

Lentomatkailun suurin etu on sen nopeus, joten vaikka tällä hetkellä yhdelläkään lentoyhtiöllä ei ole tarjolla suoria lentoja Kuopiosta Riikaan, välilaskullinen lento Helsingin kautta ei välttämättä vie kuin 3–4 tuntia. Kuopiosta pääsee Helsinkiin Finnairin matkassa vuoden ympäri, vaikka päivittäisissä lentovaihtoehdoissa on jonkin verran vaihtelua. Kuopion ja Helsingin väli taittuu lentäen noin tunnissa. Helsingistä Riikaan mennessä matkaa on usein kätevintä jatkaa Finnairin siivillä, jolloin koneenvaihto Helsinki–Vantaalla sujuu kätevästi. Toinen vaihtoehto on varata airBalticin lennot Helsinki–Riika-välille, jolloin saattaa tosin joutua varaamaan kotimaan ja ulkomaan lennot eri lipuille. Tämä ei sinänsä aiheuta ongelmia, mutta lähtöselvityksen ja turvatarkastuksen joutuu hoitamaan uudestaan Helsinki–Vantaalla. Lento Helsingin ja Riian välillä kestää hiukan yli tunnin, joten välilaskun pituus Helsingissä vaikuttaa eniten matka-aikaan kokonaisuudessaan.

Lähde lentoon Kuopion lentoasemalta

Lentomatkailijoiden kannattaa käyttää kotikenttäetu hyödykseen aina kun mahdollista, sillä omalta lähikentältä on miellyttävän vaivatonta lähteä reissuun. Kuopion lentoasema on pienten lentomääriensä ansiosta ketterä kenttä, jolta lähtevän matkailijan ei tarvitse varata loputtomasti aikaa lähtöselvityksen ja turvatarkastuksen hoitamiseen. Omalla autolla saapuvat matkailijat voivat jättää ajokkinsa pitkäaikaispysäköintiin tarkoitetulle P2-parkkipaikalle. Siilinjärven kunnan puolella sijaitseva Kuopion lentoasema on noin 14 kilometrin päässä Kuopion keskustasta. Arkisin lentoasemalle pääsee myös Kuopion liikenteen bussilla numero 40, jonka reitti kulkee Savilahden ja Siilinjärven kautta. Lentoaseman palveluihin kuuluu kahvila, myymälä ja apteekin palvelupiste.

Hyvä tietää Riian kansainvälisestä lentoasemasta

Noin kymmenen kilometrin päässä pääkaupungista sijaitsevalta Riian kansainväliseltä lentoasemalta (IATA: RIX) pääsee nopeasti ja kätevästi Riikaan. Lentoasemalta lähtee busseja Riikaan päin noin puolen tunnin välein, ja bussilla numero 22 ja minibussilla numero 241 pääsee kaupunkiin noin 30 minuutissa. Taksit ovat Latviassa varsin kohtuuhintaisia, joten lyhyt matka Riikaan päin ei käy liikaan kukkaron päälle. Lentoasemalta lähtee lisäksi kaukoliikenteen busseja muun muassa muualle Baltiaan ja Venäjälle.

Varatuimmat hotellit Riika

Näytä kaikki 370 majoitusliikettä kohteessa Riika
40 €
Wellton Riga Hotel & SPA

Wellton Riga Hotel & SPA

4.5 kautta 5.0 Valnu street 49, Riika
Wellton Riga Hotel & SPA on saanut loistavaa palautetta majoitusliikkeen yleiskunnosta. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Riian keskustori. Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä täyden palvelun kylpylän ja sisäuima-altaan. Tässä vuonna 2015 rakennetussa 4,5 tähden hotellissa on 174 huonetta 8 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat asiakkaille ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja LCD-televisiot.
37 €
Rixwell Hotel Konventa Seta

Rixwell Hotel Konventa Seta

3.5 kautta 5.0 Kaleju Str 9/11, Riika
Rixwell Hotel Konventa Seta on saanut hyvää palautetta avuliaasta henkilökunnastaan. Majoitusliike sijaitsee ostoskeskuksen yhteydessä, ja Riian keskustori on vain lyhyen kävelymatkan päässä. Majoitusliike tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä aamiaisen (lisämaksusta) ja kuivapesulapalvelut. Tässä 3,5 tähden hotellissa on 141 huonetta 4 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat asiakkaille ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja kaapelikanavat.
Hae hinnat
Clarion Collection Hotel Valdemars

Clarion Collection Hotel Valdemars

3.5 kautta 5.0 K. Valdemara iela 23, Riika
Hotel Valdemars on saanut mainiota palautetta ilmaisesta aamiaisestaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Latvian taidemuseo. Majoitusliikkeessä on saatavilla ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa, ilmainen omatoiminen pysäköinti ja ilmaiset hotellinjohtajan kutsut. Tässä 3 tähden hotellissa on 83 huonetta 6 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja taulutelevisiot.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.