Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Tietoa lennoista välille Tampere - Oslo

Lähtölentokentän IATA-koodi KEV
Kohdelentokentän IATA-koodi OSL

Etsitkö kiinnostavaa matkakohdetta lyhyiden lentojen päästä – varaa lennot Tampereelta merelliseen ja kauniiseen Osloon.

Usein kaikkein parhaat lomakohteet löytyvät läheltä. Jostain syystä Oslo ei tule matkakohteita miettiessä useinkaan ensimmäisten joukossa mieleen, mutta se ei todellakaan tarkoita, ettei kaupunki olisi tutustumisen arvoinen. Ehkä kaupungin maine kalleuden tyyssijana saa monet suunnistamaan kerta toisensa jälkeen muualle, mutta jos suunnittelet matkasi hyvissä ajoin, ei Oslossa tarvitse maksaa palveluista yhtään enempää kuin muissa suurkaupungeissa. Lennot Tampereelta Osloon löytää edullisesti, kun varaat lennon joko maalis- tai kesäkuulle. Kalleimpia kuukausia, helmi- ja heinäkuuta, kannattaa välttää. Suurin osa matkailijoista suosii Osloa kesäkuukausina, etenkin heinä- ja elokuussa, joten hinnat ovat silloin nousussa muihin vuodenaikoihin verrattuna. Kun etsit halpoja lentoja Tampereelta Osloon, kannattaa ensimmäisenä katsastaa tiistailennot ja välttää lauantaita. Kannattaa myös muistaa, että aamulennot ovat jopa 20 prosenttia iltalentoja kalliimpia. Liput kannattaa aina varata viimeistään 53 päivää ennen matkaa, koska sen jälkeen hinnat tilastojen mukaan nousevat selvästi.

Tampere–Oslo-lennot

Suoria lentoja Tampereelta Osloon ei juuri nyt ole, mutta matka taittuu kuitenkin useimmiten kätevästi yhdellä välilaskulla. Voit valita esimerkiksi airBalticin kätevät lennot Riian kautta – kokonaismatka aika on vain reilut neljä tuntia. Joinakin viikonpäivinä tarjolla on myös vieläkin nopeampia Finnairin lentoja Helsingin kautta – kuulostaa uskomattomalta, mutta lentoaika Tampereelta Osloon on vain noin kaksi ja puoli tuntia. Myös Norwegianilta löydät kätevät ja nopeat yhteydet Tampereelta Helsingin kautta Osloon, SASilta taas Tukholman kautta. Vaihtoehtoja siis on, ja lentoyhtiöillä on säännöllisesti myös erinomaisia tarjouskampanjoita.

Matkaan Tampereelta

Tampereen lentoasema (TMP) sijaitsee Pirkkalassa, 17 kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Matka kentälle käy kätevästi paikallisliikenteen bussilinjalla 1A. Tampereelta Pirkkalaan pääsee nopeasti myös taksilla, ja saapuvia matkustajia puolestaan taksit odottelevat terminaali 1:n edustan taksitolpalla. Myös autoilijoille on hyvät palvelut: Kentällä on useiden autovuokraamoiden toimipisteet ja runsaasti parkkitilaa omalle autolle. Lentoasemalla palvelee kaksi kahvila-myymälää, joissa voi istahtaa vaikka kahvikupilliselle ennen lentoa tai tehdä tuliaisostoksia. Lähtöselvitys, matkatavarapalvelut ja turvatarkastukset sujuvat Pirkkalan lentoasemalla ruuhkahuippuja lukuun ottamatta ilman suuria ruuhkia ja hitaasti eteneviä jonoja.

Kun saavut Osloon

Oslon Gardermoenin lentoasema (OSL) sijaitsee melko kaukana, lähes 50 kilometrin päässä Oslon keskustasta. Suoraan lentoaseman alla on kuitenkin rautatieasema, jolta lähtevällä Flytogetilla pääset Oslon keskustaan uskomattoman nopeasti, vain 18 minuutissa. Samalta asemalta liikennöivät myös NSB:n hitaammat ja edullisemmat paikallisjunat. Matka keskustaan onnistuu myös Oslon julkisen liikenteen bussilla tai SASin Flybussenilla, jolla on 20 minuutin vuorovälit. Ja toki voit hurauttaa keskustaan tai muualle Osloon myös taksilla – takseilla on lentoaseman ja keskustan välillä kiinteät hinnat, mikä helpottaa matkantekoa. Lentoasemalla on myös useita autovuokraamoita, kaksi pysäköintihallia ja kuusi pysäköintialuetta. Perillä Oslon ydinkeskustassa ja pääkatu Karl Johans gaten tuntumassa pärjää hyvin jalkaisin, mutta Oslossa on myös sujuvasti toimiva joukkoliikenne. Jos matkustaa yhtään enemmän, kannattaa suosia kertalipun sijasta vuorokausi- tai viikkolippuja. Kätevin kulkuneuvo on Tunnelbane eli metro, jonka kaikki linjat vievät Oslo S:n aseman kautta. Myös raitiovaunuverkosto on toimiva ja kätevä. Muulloin kuin talvella Oslo on todella suosittu pyöräilykaupunki, ja käytössä on myös edullinen kaupunkipyöräjärjestelmä.

Majoitus Oslossa

Majoituksen kannalta Oslon suosituinta aluetta on aivan ydinkeskusta eli Sentrum. Myös rautatieaseman tienoot ovat hyvä valinta, mutta siellä voi toisinaan olla hieman rauhatonta. Kaikkein parhaat hotellit löytyvät pääkatu Karl Johans gaten varrelta. Jos etsit rauhallista kaupunginosaa, jossa silti riittää palveluita, kannattaa valita viihtyisä Grünerløkka. Nyt kannattaa varata halvat lennot Tampereelta Osloon ja tutustua rentoon mutta siistiin ja järjestelmälliseen norjalaiseen elämänmenoon.

Tampere - Oslo Lennot FAQ

Lennot Tampere – Oslo

Mitkä ovat parhaat lentokentät kohteiden Tampere ja Oslo välisille lennoille?

Reitille Tampere – Oslo on pari vaihtoehtoa. Nämä ovat joitain suosituimpia reittejä:

  • Tampere (TMP-Pirkkala) - Oslo (OSL-Gardermoen) – 21 lentoa viikossa
  • Tampere (TMP-Pirkkala) - Sandefjord (TRF-Torp) – 4 lentoa viikossa
Mitkä ovat suosituimpia kohteiden Tampere ja Oslo välillä lentäviä lentoyhtiöitä?

Koska kohteiden Tampere ja Oslo välillä liikennöi niin useita yhtiöitä, suunnitelmiisi sopivan lentoyhtiön löytäminen tulee olemaan helppoa. Nämä yhtiöt ovat parhaimpien joukossa:

  • Singapore Airlines, 13 lentoa kuussa
  • Thai Airways International, 7 lentoa kuussa
  • Air China, 5 lentoa kuussa
  • SAS, 4 lentoa kuussa
Kuinka monta lentoa kohteiden Tampere ja Oslo välillä on?

Viime hetken lomat voivat tuoda jännitystä elämään. 3 jokapäiväistä lentoa reitillä Tampere – Oslo takaavat, että voit valita suunnitelmiisi täydellisesti sopivan ajan.

Varatuimmat hotellit Oslo

Näytä kaikki 336 majoitusliikettä kohteessa Oslo
58 €
Comfort Hotel Xpress Central Station

Comfort Hotel Xpress Central Station

3.0 kautta 5.0 Fred Olsens Gate 11, Oslo
Comfort Hotel Xpress Central Station on saanut loistavaa palautetta alueen nähtävyyksistä. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Oslon oopperatalo. Majoitusliike tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi ilmaisen kiinteän internetyhteyden sekä baarin ja aamiaisen (lisämaksusta). Tässä 3 tähden hotellissa on 167 huonetta 7 kerroksessa.
119 €
Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen

Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen

4.0 kautta 5.0 Hotelveien, Gardermoen, Ullensaker
Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen on saanut loistavaa palautetta mukavista sängyistään. Majoitusliikkeessä on saatavilla ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa, 2 ravintolaa ja ympäri vuorokauden auki oleva kuntoklubi. Tässä vuonna 1998 rakennetussa 4 tähden hotellissa on 500 huonetta 6 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja taulutelevisiot.
59 €
Comfort Hotel Xpress Youngstorget

Comfort Hotel Xpress Youngstorget

3.0 kautta 5.0 Møllergata 26, Oslo
Comfort Hotel Xpress Youngstorget on saanut mahtavaa palautetta huoneiden siisteydestä. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Oslo Spektrum (monitoimiareena). Majoitusliike tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä ympäri vuorokauden auki olevan kuntokeskuksen ja baarin. Tässä vuonna 2011 rakennetussa 3 tähden hotellissa on 172 huonetta 10 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat asiakkaille ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja plasmatelevisiot.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.