Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Tietoa lennoista välille Lappi - Lontoo

Lähtölentokentän IATA-koodi ENF
Kohdelentokentän IATA-koodi LON

Lennot Rovaniemeltä Lontooseen

Lentäen Rovaniemeltä Lontooseen? No mikä ettei! Halutessasi voit nimittäin päästä jopa suorilla lennoilla Lapin pääkaupungista Rovaniemeltä kaupunkilomien suosikkikohteeseen Lontooseen. Lontoo on todella monipuolinen ja vaikuttava pääkaupunki, jossa on tekemistä ja nähtävää vaikka koko perheelle ja tietenkin useita maailmankuuluja, TV:stä tuttuja nähtävyyksiä. Lentoyhteyksiä on tarjolla todella runsaasti, ja sivustomme kautta voit helposti varata lennot Rovaniemeltä Lontooseen – välilaskulla tai ilman. Älä epäröi, vaan katso parhaimmat hinnat nyt!

Milloin Lontooseen kannattaa matkustaa?

Lontoo vetää matkailijoita ympäri vuoden, mutta kiivainta sesonkia on kesä, jolloin ruuhkiin ja pitkiin jonoihin on syytä varautua. Tästä syystä otollisempaa matkustusaikaa on kevät tai syksy – säiden nopeisiin vaihteluihinhan saa Lontoossa varautua aina, vuodenajasta riippumatta, ja sadevarusteet on syytä pitää mukana kesät talvet. Kevät saapuu Lontooseen huomattavasti aikaisemmin kuin Rovaniemelle, joten esimerkiksi alkuvuosi on hyvinkin oivallinen ajankohta Lontoon-matkalle.

Milloin voin varata halvat lennot Rovaniemeltä Lontooseen

Koska Lontoo on maailmanlaajuisesti suosittu matkakohde, kannattaa lennot varata ajoissa etenkin, jos haluaa säästää matkan hinnassa. Suoria lentoja Lontooseen Gatwickin lentokentälle operoi Norwegian Air ja kausiluontoisesti talvisaikaan myös Thomas Cook, joka lentää suoraan sekä Gatwickin, Lutonin että Stanstedin kentille. Lentomatka Rovaniemeltä Gatwickiin on 2 243 kilometriä ja matka kestää suoralla lennolla hieman yli 3,5 tuntia. Jos lentohakuun ottaa mukaan myös välilaskulliset yhteydet, on vaihtoehtoja yllin kyllin eikä matkan kestokaan välttämättä veny yli kuuden tunnin. Tutustu sivustollamme saatavilla oleviin lentoihin ja varaa halvat lennot Rovaniemeltä Lontooseen parhaimpaan hintaan.

Lennot Rovaniemen lentoasemalta (RVN)

Rovaniemen lentoasema kuuluu matkustajamääriltään Suomen vilkkaimpiin, mikä näkyy etenkin talvella. Matkaa Rovaniemen keskustasta lentoasemalle on noin 10 kilometriä, ja kaupungin ja lentoaseman välillä kulkee Airportbus, jonka kyytiin voi hypätä linja-autoasemalta, hotellilta tai jopa kotipysäkiltä. Rovaniemen lentoasemalla on erinomaiset palvelut myymälöineen, kahviloineen ja monitoimitiloineen. Lentoaseman erikoisuus on Mikko Heikkisen ja Markku Komosen suunnittelema 40 metriä pitkä Rovaniemi-taideteos, viiltomainen kattoikkuna. Terminaalin lattialla taas on taiteilija Lauri Anttilan suunnittelema aurinkokello, joka piirtää maapallon kiertoliikkeen mukaista kahdeksikon muotoista kuviota.

Saapuminen Lontoon Gatwickin lentoasemalle (LGW)

Gatwickin lentoasema on Lontoon toiseksi suurin ja koko Iso-Britannian toiseksi vilkkaimmin liikennöity lentoasema, joka sijaitsee Lontoon eteläpuolella 40 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Lontoossa julkisen liikenteen yhteydet ovat erinomaiset, ja myös Gatwickin lentoasemalta pääsee keskustaan helposti junalla tai bussilla. Gatwick Express -juna kulkee kentältä 15 minuutin välein ja vie matkustajat puolessa tunnissa Lontoon Victorian asemalle. Yhtä tiheään liikennöi myös easyBus, jonka pysäkkejä Lontoon keskustassa ovat Earl’s Courtin ja Victorian asemat. Gatwickista pääsee minne tahansa toki myös taksilla tai vuokra-autolla.

Saapuminen Lontoon Lutonin lentoasemalle (LTN)

Lontoon pohjoispuolella sijaitseva Lutonin lentoasema on Lontoon lentokentistä pienin ja sen kautta matkustaa vuoden aikana noin yhdeksän miljoonaa matkustajaa. Suorin yhteys Lutonin lentoasemalta Lontoon keskustaan on bussi (joko National Express tai Green Line), joita kulkee useita kertoja tunnissa Lontoon eri metroasemille. Junalla pääsee Lutonista Lontoon St Pancrasin asemalle. Juna lähtee Luton Parkwayn rautatieasemalta, jonne terminaalista on bussikuljetus, ja St Pancrasilta voi matkaa jatkaa metrolla. Taksipalveluiden tarjoajia Lutonin lentoasemalla on useita samoin kuin autovuokraamoita.

Saapuminen Lontoon Stanstedin lentoasemalle (STN)

Lontoon kolmanneksi vilkkain lentokenttä Stansted sijaitsee Lontoosta noin 50 kilometriä pohjoiseen Essexin maakunnassa. Stanstedin rautatieasema sijaitsee suoraan pääterminaalirakennuksen alapuolella, ja Stansted Express -juna kulkee useita kertoja tunnissa Lontoon keskustaan. Terminaalin pääsisäänkäynnin vastapäiseltä linja-autoasemalta puolestaan voi hypätä Lontoon keskustaan vievään bussiin. Liikennöitsijöitä on useita. Taksi on toki miellyttävä ja vaivaton vaihtoehto, ja vuokra-autonkin voi Stanstedista saada käyttöön.

Saapuminen Lontoon Heathrow’n lentoasemalle (LHR)

Lontoon ja koko Ison-Britannian suurin lentoasema on Heathrow’n lentokenttä Hillingdonin kaupunkipiirissä Lontoon länsipuolella. Koko maailman mittakaavassakin Heathrow kuuluu vilkkaimpiin lentoasemiin. Heathrow’lta voi matkustaa Lontoon keskustaan metrolla, junalla, bussilla tai tietysti taksilla, joista voi valita omaan budjettiin ja aikatauluun parhaimmin sopivan vaihtoehdon. Julkisista kulkuvälineistä edullisin on metro, jolla matka keskustaan kestää kauemmin kuin junalla. Heathrow’n kentällä on toki myös useita autovuokraamoita, jos haluat liikkua Lontoossa omin neuvoin.

Miten voin viettää aikaani Lontoossa?

Lontoon runsaasta tarjonnasta voit koota itsellesi täysin toiveidesi mukaisen loman, ja ongelmaksi muodostuu todennäköisesti pikemminkin se, että kaikkea haluamaansa ei ehdi toteuttaa. ”Pakollisia” nähtävyyksiä lienevät Lontoon symboli Big Benin kellotorni sekä kuningasperheen virallinen asuinpaikka Buckinghamin palatsi. 1000-luvulla rakennettu, monia sotia kokenut Towerin linna on nähtävä sekin, samoin kuin moderneja vierailukohteita edustava, vuonna 1999 rakennettu London Eye -maailmanpyörä. Lontoo on myös shoppailijoiden ja museokävijöiden paratiisi, ja monia kävijöitä vetävät puoleensa myös maailmankuulut musikaalit. Vaihtoehtoisesti Lontoossa voi kuljeskella myös ilman tiukkaa ohjelmaa suuren eurooppalaisen keskuksen tunnelmasta nauttien.

Liikkuminen Lontoossa

Paikasta toiseen siirtyminen ei Lontoossa koidu ongelmaksi, sillä julkinen liikenne toimii erinomaisesti, ja bussi- – niin, ne legendaariset kaksikerroksiset bussit – ja metroverkosto on kattava. Matkailijan kannattaa Lontoossa hankkia elektroninen Oyster card, jolla voi helposti maksaa julkisen liikenteen matkat. Myös kävellen voi Lontoossa nähdä paljon, sillä keskustan nähtävyyksien väliset matkat eivät ole pitkiä. Ajelu legendaarisella Lontoon mustalla taksilla voi olla elämys sekin.

Lennot Lappi – Lontoo

Onko kohteiden Lappi ja Lontoo välillä suoria lentoja?

Nyt sinun täytyy enää vain valita lentoyhtiö ja paras reitti. Useiden muiden lentoyhtiöiden lisäksi Norwegian Air International ja easyJet operoivat reittiä Rovaniemi (RVN) – Lontoo (LGW-Gatwick). Reitti Kittilä (KTT) – Lontoo (LGW-Gatwick) on toinen hyvä vaihtoehto, jota lentävät TUI Airways ja Finnair.

Kuinka kauan suora lento kohteiden Lappi ja Lontoo välillä kestää?

Jos olet matkalla kohteiden Lappi ja Lontoo välillä, siihen menee keskimäärin 3 tuntia 37 minuuttia. Kohteiden välinen matka on 2 200 km. Suoria lentoja tällä välillä lentävät Norwegian Air International ja Finnair. Mikään ei voita täysin uuteen kohteeseen lentämistä, varsinkin, jos matkalla ei ole välilaskua.

Mitkä ovat parhaat lentokentät kohteiden Lappi ja Lontoo välisille lennoille?

Koska kohteiden Lappi ja Lontoo välillä on useita eri reittejä, tässä ovat niistä yleisimmät:

  • Rovaniemi (RVN) - Lontoo (LHR-Heathrow) – 38 lentoa viikossa
  • Kittilä (KTT) - Lontoo (LHR-Heathrow) – 18 lentoa viikossa
  • Rovaniemi (RVN) - Lontoo (LGW-Gatwick) – 16 lentoa viikossa
Mitkä ovat suosituimpia kohteiden Lappi ja Lontoo välillä lentäviä lentoyhtiöitä?

Reitti kohteiden Lappi ja Lontoo välillä on tiuhaan liikennöity, joten löydät varmasti monia lentoja, joista valita. Jos et ole varma, miten aloittaa lomasi suunnittelu, nämä ovat kuusi suosituinta lentoyhtiötä:

  • Norwegian Air International, 154 lentoa kuussa
  • Finnair, 126 lentoa kuussa
  • JAL, 43 lentoa kuussa
  • British Airways, 30 lentoa kuussa
  • TUI Airways, 4 lentoa kuussa
  • EasyJet, 4 lentoa kuussa
Kuinka monta lentoa kohteiden Lappi ja Lontoo välillä on?

Lontoo houkuttelee tutustumaan. Aloita seikkailusi varaamalla liput yhdelle 5 jokapäiväisestä lennosta reitillä Lappi – Lontoo.

Varatuimmat hotellit Lontoo

Näytä kaikki 16 637 majoitusliikettä kohteessa Lontoo
61 €
Novotel London Heathrow Airport T1 T2 and T3

Novotel London Heathrow Airport T1 T2 and T3

4.0 kautta 5.0 234 Bath Road, Heathrow Point West, Hayes, Englanti
Novotel London Heathrow Airport T1 T2 and T3 on saanut hyvää palautetta aamiaisestaan. Majoitusliike sijaitsee lähellä kohdetta Twickenham Stadium. Majoitusliike tarjoaa asiakkaille esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaiset hotellinjohtajan kutsut ja ravintolan. Tässä vuonna 2018 rakennetussa 4 tähden hotellissa on 166 huonetta 4 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja memory foam -patjallisen sängyn.
103 €
SACO Fitzrovia

SACO Fitzrovia

4.0 kautta 5.0 21 Tottenham Street, Lontoo, Englanti
SACO Fitzrovia on saanut loistavaa palautetta huonepalvelustaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Oxford Street. Majoitusliikkeessä on saatavilla ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa. Tässä 4 tähden huoneistohotellissa on 34 huoneistoa 10 kerroksessa. Jokainen huoneisto tarjoaa asiakkaiden käyttöön muun muassa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja keittiön.
80 €
Merit Kensington Hotel

Merit Kensington Hotel

4.0 kautta 5.0 12 Penywern Road, Earls Court, Lontoo, Englanti
Merit Kensington Hotel on saanut hyvää palautetta sijainnistaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Cromwell Road. Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa. Tässä 4 tähden hotellissa on 25 huonetta 5 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön muun muassa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja taulutelevision.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.